brez izraza

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, nato je skočila še sama

R.T.
13. 6. 2021, 19.45
Deli članek:

Pravijo, da se ji je zmešalo od osamljenosti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Prebivalce newyorškega okrožja Brooklyn je v soboto dopoldan pretresel srhljiv prizor. Mati je, gola kot ob rojstvu, z okna v drugem nadstropju stanovanjske stavbe vrgla najprej svojo novorojenko nato pa še njenega le malce starejšega bratca. Za njima se je na ulico pognala še sama.

Preden je otroka zagnala v tla je bojda dejala, da je “utrujena od osamljenosti”.

“Mislim, da ni hotela zavestno raniti otroka,” je za lokalne medije dejal bližnji sosed Carl Chin, ki je videl grozljiv incident in priskočil na pomoč. “Na njenem obrazu nisem videl sledi jeze. Sploh ni imela nobenega izraza.”

K sreči udarec od padca ni bil usoden za nikogar izmed trojice, a mati je nato novorojenko dvignila s pločnika in jo znova vrgla ob tla. Nehala je šele, ko je Chin pritekel do nje in ji otroka strgal iz rok. Ženska se mu je zahvalila in se umirila. Nato so na kraj že prispeli gasilci, ki so do prihoda policistov in reševalcev zadeve prevzeli v svoje roke.

Chin je še dejal, da se mu je zdelo, da je z bratcem vse v redu, novorojena sestrica pa da je bila zaradi udarca hudo poškodovana. “Skušala je odpreti oči, a so se ji same zapirale. Ranjeno je imela polovico obraza. Upam, da ni z glavo udarila v beton, a njena glavica je izgledala kot da ji, je začela otekati,” je povedal za lokalne medije.

Newyorški policisti so kasneje potrdili, da je deklica huje poškodovana in zanjo skrbijo v bolnišnici Maimonides. Mati in deček pa sta jo k sreči odnesla le z lažjimi poškodbami.

Socialne stiske, ki so se z nastopom epidemije covida-19 še poslabšale, imajo težak vpliv tudi na nosečnice in novopečene matere, kaže raziskava, ki so jo izvedli na Univerzi v Alberti. Število poporodnih depresij se je namreč znatno povišalo.