Španija

Truplo deklice, ki jo je ugrabil oče, našli na dnu morja. Kje je njena sestrica?

B.K.
11. 6. 2021, 14.41
Posodobljeno: 11. 6. 2021, 15.55
Deli članek:

Njeno mlajšo sestrico še iščejo.

Profimedia
Oblasti še vedno iščejo njeno mlajšo sestrico.

Španske oblasti so v četrtek z morskega dna ob obali otoka Tenerife potegnile športno torbo s truplom deklice. Športna torba, obtežena s sidrom, se je nahajala približno 1000 metrov pod morsko gladino. Preiskovalci so kasneje potrdili, da gre po vsej verjetnosti za pogrešano šest let staro Olivio Gimeno, ki jo je oče Tomás Gimeno konec aprila ugrabil in odvedel stran od mame. V bližini so našli še eno športno torbo, ki pa je bila prazna. Preiskovalci se bojijo, da je v njej bilo truplo Oliviine komaj eno leto stare sestrice Anne, ki je bila prav tako žrtev Tomásove ugrabitve.

Profimedia
Iskanje na morju se nadaljuje.

Tomás, ki je bil od mame svojih dveh hčera Beatriz ločen, je ob obisku 27. aprila deklici ugrabil, nekdanji partnerki pa sporočil, da ju ne bo nikoli več videla, a je dejal da bo zanju dobro poskrbel.

Oblasti še vedno iščejo malo Anno in Tomása. Njegov čoln so sicer našli v bližini vzhodne obale otoka Tenerife, španski mediji pa poročajo, da naj bi na čolnu našli sledi krvi.

Na novico se je odzval tudi španski premier Pedro Sanchez, ki je mami deklic izrazil sožalje. “Ne morem si predstavljati bolečine, ki jo doživlja mati majhnih Anne in Olivie," je dejal Sanchez. “Pošiljam ji objem in ljubezen celotne moje družine,, v solidarnosti z Beatriz in njenimi najbližjimi.”