Tragedija v Bjelovarju

V požaru umrla najboljša prijatelja, Luka in Mario

R.T.
6. 6. 2021, 21.23
Posodobljeno: 6. 6. 2021, 21.25
Deli članek:

Prebivalce hrvaškega mesta Bjelovar je pretresla smrt 26-letnega Luke M. in 27-letnega Maria P.

Facebook
Luke in Maria ni več.

V zgodnjem nedeljskem jutru so v vikend hiški v naselju Puričani v bližini Bjelovara zaplesali ognjeni zublji. V tistem trenutku sta bila v vikendu Luka M. in Mario P. Ko so gasilci čez nekaj časa ukrotili požar, so našli zogleneli trupli.

Korak nazaj. V soboto zvečer se je v vikendici, ki je last od očeta enega od pokojnih, odvijala zabava. Družilo se je okoli 10 ljudi, prijateljev, ki so se proti jutru poslovili. Ostala sta Luka in Mario, piše Mojportal, ki sta nameravala prespati in v dopoldanskih urah počistiti prostore.

O vzroku požara se zaenkrat ugiba. Spletni portal Index poroča, da iskra zagotovi ni preskočila z žara, saj je ta več metrov oddaljen od hiške, požar pa je izbruhnil v zgornjem delu vikenda. Po informacijah Indexa preiskovalci sumijo, da je krivec za požar cigaretni ogorek.

Luka M. je bil zelo dober kegljač. Leta 2018 je bil član hrvaške reprezentance na svetovnem prvenstvu v kegljanje v Cluju. »Bil je kot brat. Tako dober fant, pošten, iskren, nepokvarjen, pravi prijatelj. Ne vem, kaj naj rečem… Poznam ga od šestega leta, ko je prišel na kegljanje. Učil sem ga kegljati, vozil sem ga na tekme. To je grozno,« je za Mojportal dejal Željko Košutić, kapetan v kegljaškem klubu Bjelovar.