huda nesreča

Z otrokom na motorju trčil v tovornjak. Ni mu bilo pomoči

B.K./STA
31. 5. 2021, 07.08
Posodobljeno: 31. 5. 2021, 10.13
Deli članek:

Umrl je med prevozom v bolnišnico.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V nedeljo ob 20.45 se je na regionalni cesti Vransko-Trojane, izven naselja Ločica pri Vranskem, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 39-letni voznik motornega kolesa, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 26-letni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Ločice pri Vranskem proti Trojanam in je pričel polkrožno obračati vozilo ter pri tem zapeljal na levo stran smernega vozišča, zaradi česar je v tovorno vozilo trčil 39-letni voznik motornega kolesa, ki je takrat iz nasprotne smeri izmenično prehiteval premikajočo se kolono vozil. Motorist se je trčenju skušal izogniti in je zapeljal na skrajni levi rob ceste, kjer je trčil v sprednji levi del tovornega vozila. Motorno kolo je po trku obstalo pod tovornim vozilom, voznik in mladoletni sopotnik sta padla v travnati jarek ob cesti. Voznik motornega kolesa je zaradi hudih poškodb umrl med prevozom v bolnišnico, 10-letni sopotnik pa se je k sreči le lažje poškodoval. 

26-letni voznik tovornjaka bo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovaden.

To je letos že osma smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, v enakem obdobju lani je na cestah umrla ena oseba.