zavladala panika

FOTO: Na Križevniški ulici v prestolnici odjeknilo več strelov

A.S.
21. 5. 2021, 23.13
Posodobljeno: 22. 5. 2021, 08.51
Deli članek:

Na ulici je zavladala panika.

Facebook
Prizorišče streljanja na Križevniški ulici v Ljubljani.

Streljanje se je sicer zgodilo med gledališko predstavo Davida Grossmana v Mini teatru.

Na Križevniški ulici v središču Ljubljane - natančneje pred Judovskim kulturnim centrom in Mini teatrom - je v petek zveer, nekaj minut pred 21. uro po navedbah očividcev odjeknilo približno šest strelov, na ulici pa je zavladala velika panika, so poročali v informativni oddaji Odmevi na nacionalni TV Slovenija. 

S Policijske uprave Ljubljana so kasneje sporočili, da so poke med delom slišali policisti, da pa jih je o streljanju obvestil tudi občan. V incidentu se nihče ni poškodoval. 

V omenjeni oddaji so poročali tudi, da policisti storilca še niso prijeli. Ulico so sicer zaprli, potekale naj bi hišne preiskave. 

Policisti naj bi neuradno povedali, da incident ni povezan s protestom v podporo Palestini, ki se je zgodil nekaj ur prej. 

Danes so z ljubljanske policijske uprave sporočili, da je bil opravljen ogled kraja ter zbiranje obvestil. Našli so tudi tulce, policisti pa še preverjajo, za kakšno vrsto orožja je šlo, ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti. Osumljenec še ni znan, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še dodali.