hude poškodbe

Avtobus na prehodu zbil kolesarko, ki je vozila po napačni stezi

B.K.
18. 5. 2021, 12.51
Posodobljeno: 18. 5. 2021, 12.53
Deli članek:

Kolesarka se je v nesreči hudo telesno poškodovala.

STA
Fotografija je simbolična.

Zjutraj je v Murski Soboti prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri je bila poškodovana kolesarka. Do nesreče je prišlo, ko je voznik avtobusa na prehodu za pešce in kolesarje pred krožiščem odvzel prednost kolesarki, ki je vozila po kolesarski stezi in jo pri tem zadel. Kolesarka, ki je vozila po napačni, levi stezi, je bila v nesreči hudo telesno poškodovana. Na avtobusu ni bilo potnikov.

Policisti bodo po vseh zbranih obvestil zoper voznika avtobusa podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo, kolesarka pa bo prejela plačilni nalog zaradi vožnje po napačni strani.

Pomurski policisti so ob tem sporočili, da je bilo na njihovem območju od leta 2015 do leta 2020 v prometnih nesrečah udeleženih 434 kolesarjev, pri tem so 3 umrli, 81 pa jih je bilo hudo telesno poškodovanih. Delež kolesarjev, ki so bili udeleženi v prometnih nesrečah predstavlja 5,3 odstotka vseh udeležencev, delež mrtvih kolesarjev 11,5 odstotka vseh smrti v prometnih nesrečah, delež hudo poškodovanih kolesarjev pa kar 28 odstotkov vseh hudo poškodovanih v nesrečah. V letošnjem letu je bilo sicer v prometnih nesrečah v Pomurju udeleženih 368 oseb, od tega 21 kolesarjev.