Črna kronika

Mama oba otroka pokončala z mesarsko sekiro

R.T.
17. 5. 2021, 16.59
Posodobljeno: 17. 5. 2021, 16.59
Deli članek:

40-letnica je policistom dejala, da se je »zbudila« z okrvavljenimi rokavi, v bližini pa sta ležali trupli njenih otrok.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Phoenixu v ameriški zvezni državi Arizona je v priporu pristala 40-letna Yui Inoue. Osumljena je, da je po sporu s soprogom z mesarsko sekiro ali mesarico umorila svoja otroka, stara sedem in devet let. V soboto se je na policijski postaji v predmestju Phoenixa sicer zglasila sama. Policistom je pojasnila, da je slišala glasove, ki so ji govorili, naj umori svoja otroka. Nadalje je opisala, da se je dogajanja zavedla šele ob približno 4.30 uri zjutraj, ko je stopila izpod tuša in se po lastnih besedah »prebudila.« Roke je imela okrvavljene, pred spalnico pa sta ležali trupli otrok. Policisti so med zaslišanjem sicer potrebovali tolmača, saj 40-letna Japonka ne govori angleško.

Ko so v stanovanje vstopili policisti, so pod »odejo in škatlami« dejansko našli trupli otrok, na katerih so bile vidne »hude poškodbe. Vključno s številnimi raztrganinami, urezninami, nekaj delov je bilo tudi amputiranih, kar kaže na nasilen napad in obrambne poškodbe,« je grozljivko opisal tiskovni predstavnik policije Steven Carbajal. Dodal je, da je imela nekaj ran na svojem telesu tudi 40-letnica, krvne madeže pa so našli tudi v njenem vozilu, kjer so v vreči, polni okrvavljenih oblačil, odkrili tudi morilsko orožje. Gre za mesarsko sekiro s 15-centimetrskim rezilom.

Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Približno štiri ure preden se je Inouejeva »prebudila« je stanovanje zapustil njen soprog, s katerim sta se sprla glede selitve na Japonsko in finančnih posledic, ki bi jih ta odločitev povzročila. Sosedje so glasen prepir prijavili policiji, ki je že takrat prispela na kraj, a niso zaznali, da bi bil pri tem ogrožen kateri od otrok, dom pa so zapustili. Sledila je tragedija.