22-letnik iz Kopra

Policijski pregon kot iz filma: z odprtimi vrati in prtljažnikom v nasprotno smer

L.K.
17. 5. 2021, 13.10
Posodobljeno: 17. 5. 2021, 13.14
Deli članek:

Policista sta mu zasegla vrečko, on pa je pohodil plin.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V petek, nekaj po 17. uri sta policista na izvozu za Unec ustavili voznika clia, pod sopotnikovim sedežem pa opazili prozorno PVC vrečko z zelenimi delci. Policista sta mu vrečko zasegla, nakar je 22-letnik iz Kopra nenadoma sedel v clia in z odprtimi sopotnikovimi vrati ter prtljažnikom naglo odpeljal na izvoz z avtoceste Unec, in sicer v nasprotno smer vožnje.

Po približno 50 metrih vožnje v nasprotno smer je polkrožno obrnil, pri čemer je zapeljal čez oba pasova avtoceste in nadaljeval s smeri Kopra. Ves ta čas so ga sledili in ga ustavljali policisti – ti bi uporabili stinger, če bi ga lahko varno prehiteli, a je z veliko hitrostjo zavijal levo in desno.

Ker je voznik z nevarno vožnjo ogrožal tako voznike, kot tudi pešce in kolesarje, policiste prosijo vse, ki so bili ogroženi, da pokličejo na 113 ali 05 611 67 00 (PP Koper).

Na bencinskem servisu v Kopru je z nezmanjšano hitrostjo zapeljal proti makadamskemu parkirišču, kjer je vozilo pri vožnji preko robnika zaradi velike hitrosti vrglo v zrak. Z vožnjo je nadaljeval preko nadvoza pešpoti in kolesarske steze preko reke Badaševice proti Tomšičevi ulici. Med vožnjo čez nadvoza je ogrožal pešce in policiste, ki so se mu umikali na rob nadvoza. Na koncu nadvoza se je z bežečim vozilom zaletel v kovinski stebriček. Po trku je izstopil iz vozila in začel bežati peš proti Veluščkovi ulici in za blok do garaž, kjer sta ga dohitela policista, ga obvladala in vklenila.

22-letnemu vozniku iz Kopra sledi obdolžilni predlog, ker ni upošteval prometne signalizacije o prepovedi vožnje, vozil je po površini, ki ni namenjena vožnji osebnih vozil, vozil je z neprilagojeno hitrostjo in odklonil strokovni pregleda na mamila. Za ostale prekrške, ki jih je storil na relaciji Unec - Koper, sledi uvedba prekrškovnega postopka po zbranih obvestilih. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in podali kazensko ovadbo za kaznivi dejanji Nevarna vožnja v cestnem prometu in Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami.