Napad z nožem

Mamica v strahu norim sosedom s svojim enoletnim sinom skočila s prvega nadstropja

R.T.
15. 5. 2021, 14.49
Posodobljeno: 15. 5. 2021, 14.49
Deli članek:

Sosed naj bi nož pograbil zaradi hrupa, ki ga je povzročalo enoletno dete. Dve osebi sta pristali na operacijski mizi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Iz večstanovanjske zgradbe v nemškem kraju Bad Essen na Spodnjem Saškem so včeraj zvečer odpeljali hudo poškodovani žrtvi 24-letnega blazneža, ki je še vedno na begu. Kot je pojasnila nemška policija, se je moški hudo sprl s 25-letno žensko. Vzrok za spor naj bi bil otroški jok, hrup, ki ga je povzročal njen komaj eno leto star sin.

Da bi se situacija umirila, je 25-letnica na pomoč poklicala svojo 63-letno babico, vmes pa je posegel tudi 34-letni sosed, a se je preprir le še stopnjeval. 24-letnik je v nekem trenutku pograbil nož ter z njim napadel babico in soseda. Oba so v kritičnem stanju prepeljali v lokalno bolnišnico, a naj bi bilo po poročanju nemških medijev njuno zdravstveno stanje danes že stabilno. Huje se je poškodovala tudi 25-letnica, ki je v strahu pred napadalcem skupaj z otrokom skočila skozi okno na prvem nadstropju. Sin je na srečo ostal nepoškodovan.

24-letnik je po napadu zbežal, policija pa si je pri iskanju pomagala s helikopterjem in psi. Še vedno ga niso našli. Zadevo so v svoje roke vzeli kriminalisti, ki dogodek obravnavajo kot poskus umora.