Serijski morilec

FOTO: Na domu nekdanjega policista izkopali trupla sedmih žensk in treh otrok

S.R.
15. 5. 2021, 10.53
Posodobljeno: 15. 5. 2021, 12.44
Deli članek:

Zaradi dveh umorov so ga aretirali prejšnjo soboto, a so v okviru nadaljnje preiskave odkrili nove okostnjake.

Profimedia
V Salvadorju poteka preiskava posestva nekdanjega policista.

Forenzični izvedenci so na domu nekdanjega policista Huga Ernesta Osoria v kraju Chalchuapa v srednjeameriški državi Salvador naleteli na grozljivo najdbo. Na njegovem posestvu so bila zakopana trupla sedmih žensk in treh otrok. Vsi so bili žrtve umora.

Tožilstvo je včeraj sporočilo, da 51-letnega Osoria zdaj sumijo storitve 13 kaznivih dejanj umora in več kaznivih dejanj spolne zlorabe. Zaradi umora dveh žensk so ga sicer aretirali že prejšnjo soboto, ko so policijo na kraj poklicali zaskrbljeni sosedje. Iz njegove hiše so namreč slišali klice na pomoč, a je policija prispela prepozno. Na kraju so v mlaki krvi našli trupli 57-letne ženske in njene 26-letne hčerke. Na obeh truplih so našli sledi spolne zlorabe. Po aretaciji so na kraj prispeli forenzični izvedenci, ki so na različnih delih posestva izkopali deset trupel. V treh primerih je šlo za otroke, in sicer sedemletno deklico ter dve in devet let stara dečka. Nekatere žrtve naj bi bile umorjene že pred dvema letoma.

Profimedia
V Salvadorju poteka preiskava posestva nekdanjega policista.

Preiskovalci preiskujejo še nekaj lokacij, kjer bi se lahko skrivale njegove žrtve, ki bi jih lahko bilo še precej več. Na območju namreč trenutno pogrešajo 25 oseb. Osorio je sicer službo policista izgubil že leta 2005, ko so ga zaradi spolnega nasilja obsodili na petletno zaporno kazen. Šlo naj bi za precej neuravnovešenega človeka, psihopata, ki je moril tudi po naročilu. Policija je v povezavi s primerom aretirala še dodatnih deset oseb, ki jih sumijo, da so v umorih sodelovali ali jih naročili.

Profimedia
V Salvadorju poteka preiskava posestva nekdanjega policista.