Našel ju je tovornjakar

Ob cesti odvrgli trupli dveh najstnikov: »Tresem se,« je dejal policiji

R.T.
15. 5. 2021, 08.48
Posodobljeno: 15. 5. 2021, 08.48
Deli članek:

Na Floridi odmeva smrt dveh najstnikov. Policija je prepričana, da ni šlo za naključni umor in da sta mladeniča morilca poznala.

Sumter county sheriff's office
Isaiah Alexander Nelson in Prestin Nixon.

Nek tovornjakar je ob eni od podeželjskih cest v bližini mesta Wildwood na Floridi v sredo zjutraj naletel na trupli 16-letnega Prestona Wayna Nixona in 17-letnega Isaiaha Alexandra Nelsona. Oba sta umrla zaradi strelnih ran, njuni trupli pa je nekdo kar iz avtomobila odvrgel ob rob ceste. Kriminalistična preiskava je v polnem pogonu, zločin pa je pretresel tamkajšnje prebivalstvo.

»Pravkar sem našel dve trupli. Tresem se. Ležita na tleh. Ležita ob cesti. Molil bom za njuni duši. Ne morem verjeti,« je voznik tovornjaka v prvem telefonskem pogovoru pojasnil policiji.

Iz lokalnega šerifovega urada so v prvi izjavi za javnost pojasnili, da je preiskava v teku, a da glede na prve ugotovitve ni videti, da bi šlo »naključno dejanje.« V naslednjih dneh so postregli z več podrobnosmi. Tako zaenkrat kaže, da sta žrtvi svojega morilca poznali, po navedbah policijskega načelnika Jona Galvina pa je šlo za »brutalen in brezčuten umor.«

Oba fanta sta se sicer šolala na domu, čeprav je Nelson nekdaj obiskoval lokalno srednjo šolo. Po navedbah ameriških medijev je šlo za pridnega, marljivega mladeniča, ki je že kot golobrad delal v eni od lokalnih restavracij. »Isaiah je imel pred sabo svetlo prihodnost, ki jo je presekalo brezčutno nasilno dejanje,« je njegova družina zapisala na spletišu GoFundMe, kjer zbirajo denar, s katerim bodo pokrili stroške njegovega pogreba. Podobno je sporočila družina 16-letnega Nixona, njegovega dobrega prijatelja. »Bil je prijazen, ljubezniv mladenič s svetlo prihodnostjo. Bil je tih, zadržan, spoštljiv, vsi, ki so ga poznali, so ga imeli radi,« so zapisali.