Pod nohti sledi DNK

20-letna Caroline ni odšla brez boja, so njene morilce že identificirali?

R.T.
13. 5. 2021, 13.49
Posodobljeno: 17. 6. 2021, 21.01
Deli članek:

20-letna Caroline Crouch, ki so jo roparji v torek brutalno umorili na obrobju Aten, se je na vse na vse kriplje borila za živjenje, kar bi lahko bilo tudi ključno pri iskanju njenih morilcev.

Profimedia
Caroline Crouch

Kot smo že poročali, so v hišo na obrobju Aten v torek navsezgodaj vstopili roparji, ki so kot kaže vedeli, da zakonca Caroline Crouch in 32-letni Charalambos Anagnostopoulos doma skrivata večjo količino denarja. Najprej so uničili nadzorno kamero, umorili družinskega psa, nato pa Anagnostopoulosa onesposobili, zvezali, mu nadeli lisice ter mu zamašili usta in zavezali oči. Na koncu so pozornost posvetili Crouchevi, ki so jo na podstrešju hiše vpričo njune 11-mesečne hčerke Lydie mučili in po slabi uri groze umorili. Iz hiše so odnesli več tisoč evrov gotovine in nakit.

Profimedia
Caroline Crouch s soprogom.

A obroč okoli morilske tolpe, ki jo mrzlično iščejo grški kriminalisti, se kot kaže oži. Pri preiskavi bodo ključne sledi DNK, ki so jih po poročanju grških medijev našli na oblačilih žrtev in zlasti pod nohti Croucheve, »ki se je borila za svoje življenje.« Tiskovni predstavnik policije je pojasnil, da genski material že analizirajo, po navedbah nekaterih medijev, ki se opirajo na vir blizu preiskave, pa naj bi tolpo že identificirali. »Trije roparji so profesionalci. Imajo kriminalno preteklost. To pomeni, da so označeni, šli so skozi zapore, kot se je izkazalo, pa gre za ljudi z močnim asocialnim elementom in pomanjkanjem čustev,« naj bi dejal vir.

Sam zločin je sicer povsem pretresel grško prebivalstvo. »V zadnjih letih smo videli veliko grdih umorov, a ta je bil posebej brutalen in nasilen,« je dejal tiskovni predstavnik policije Theodoros Chronopoulos.

Profimedia
Kraj zločina na obrobju Aten.