prometne nesreča, smrt, štajerska avtocesta
Prometno-informacijski center
Zaradi nesreče je nastal zastoj.

56-letni državljan Češke je s svojim kombijem brez zaviranja silovito trčil v zadnji del priklopnika, ki je zaradi gneče na cesti stal v koloni vozil. Kombi je ostal ukleščen pod priklopnikom. Nesrečni voznik in njegov pes sta umrla na kraju nesreče.

Milena Trbulin, predstavnica za stike z javnostmi na Policijski upravi Celje, je ob včerajšnjem posredovanju spomnila, da morajo vozniki ob takšnih nesrečah odigrati svojo vlogo. Nekateri namreč niso upoštevali signalizacije, s katero je bil promet na izvozu Celje preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Nadaljevali so vožnjo mimo stoječih kolon in s tem otežili prihod reševalcev, gasilcev in policistov na kraj nesreče. Policisti so tako sedmim voznikom, ki so svojim ravnanjem najbolj otežili prihod intervencijskih služb na kraj nesreče, izdali plačilne naloge.

Policija zato vse voznike še enkrat več poziva, naj v primeru prometnih nesreč in zastojev na avtocesti, upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo in avtocesto pravočasno zapustijo na izvozih, na katere jih signalizacija usmerja. Vsi tisti, ki pa prvi pripeljejo na kraj nesreče, naj obvezno omogočijo prostor za prihod reševalnih služb na kraj. Vzpostavitev reševalnega pasu je nujna, saj le tako reševalne službe lahko pridejo na kraj prometne nesreče in pomagajo poškodovanim. Pri hudo poškodovanih je hiter prihod reševalcev ključnega pomena. Dragocena je vsaka sekunda.