Grozodejstvo v Grčiji

FOTO: 20-letnico mučili in umorili vpričo otroka, psa obesili s stopniščne ograje

R.T.
12. 5. 2021, 08.46
Posodobljeno: 12. 5. 2021, 08.46
Deli članek:

Začelo se je kot rop, a so za seboj pustili dve trupli in grozo, s katero bosta morala do konca življenja živeti oče in njegovo dete.

Profimedia
Babis, Caroline in njuno otrok.

Na obrobju Aten so včeraj v zgodnjih jutranjih urah udarili brutalni roparji. Grška policija je na podstrešju hiše našla truplo 20-letne britanske državljanke Caroline Crouch, ki je počivalo ob sicer nepoškodovanemu 11-mesečnemu dojenčku.

Vse skupaj se je začelo ob približno 4.30 uri, ko so v hišo vdrli trije oboroženi roparji. Soproga umorjene Caroline, 32-letnega pilota Babisa Anagnostopoulosa, so zvezali in mu zamašili usta. Nato sta dva svoje moči usmerila v 20-letnico, tretji pa je stražil pred vhodom. Po poročanju britanskih medijev naj bi bila Caroline žrtev skoraj eno uro trajajočega mučenja, vse skupaj pa naj bi se dogajalo vpričo dojenčka. Morilci so jo na koncu zadavili. Med mučenjem naj bi jim razkrila, kje s soprogom skrivata denar in dragocenost. Pobrali naj bi nakit in gotovino v višini najmanj 15.000 evrov. Denar, ki sta ga zakonca skrivala v eni od namiznih iger in ki je bil namenjen nujnim popravilom hiše.

Profimedia
Kraj zločina na obrobju Aten.

Kot je policistom pojasnil Anagnostopoulos, ki se je po odhodu morilcev uspel osvoboditi in poklicati na pomoč, je lahko samo nemočno poslušal, ko so njegovo soprogo mučili. »Povej nam, kje je denar, ali pa bomo ubili otroka!« naj bi kričal eden od storilcev. Ko se je končno rešil, je po lastnih besedah stekel na podstrešje, a je bila Caroline že mrtva, ob njej pa je jokal otrok. Zločinci so hkrati umorili družinskega psa, ki so ga obesili s stopniščne ograje.

Profimedia
Umorjena Croucheva je hčerka britanskih staršev, ki so se v Grčijo preselili, ko je bila še otrok.

»V Grčiji, grški družbi, celo med kriminalci redko naletiš na takšno barbarstvo,« je glede dogodka dejal grški minister za zaščito državljanov Michalis Chrisochoidis, ki je umor opisal kot »posebej grozljiv.« Grška vlada je po njegovih besedah za informacije, ki bi prispevale k aretaciji zločincev, ponudila 300.000 evrov denarne nagrade. 

Profimedia
Babis Anagnostopoulos je pilot.