huda prometna nesreča

FOTO: Trčil v stoječo kolono vozil na štajerski avtocesti in umrl

A.S.
11. 5. 2021, 17.11
Posodobljeno: 11. 5. 2021, 18.24
Deli članek:

Ni mu bilo pomoči.

Prometno-informacijski center
Zaradi nesreče je nastal zastoj.

V prometni nesreči, ki se je danes zgodila na štajerski avtocesti med priključkoma Celje - center in Dramlje proti Mariboru, je umrl tuj voznik kombiniranega vozila. Nesreča se je zgodila, ko je trčil v stoječo kolono vozil pred njim, so za Slovensko tiskovno agencijo (STA) povedali na Policijski upravi Celje. Kasneje so sporočili, da gre za 56-letnega državljana Češke, ki je poškodbam podlegel na kraju.

Do nesreče je prišlo, ker je voznik kombiniranega vozila najverjetneje spregledal, da je 50-letni voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim, zaradi zgostitve prometa upočasnil vožnjo.

Avtocesta je bila za ves promet zaprta več kot dve uri

"Žal se je danes znova pokazalo, da se nekateri vozniki ob prometnih nesrečah na avtocesti še vedno ne razvrstijo tako, da bi vzpostavili reševalni pas, ki je dovolj širok za prihod intervencijskih vozil na kraj. Vsi moramo vedno upoštevati, da s pravilno razvrstitvijo vozil, ki niso udeležena v prometni nesreči na avtocesti, omogočimo reševalnim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev in s tem povečamo možnost njihovega preživetja," so ob tem sporočili s Policijske uprave Celje.

Avtocesta je bila v smeri proti Mariboru za ves promet zaprta dve uri in pol. Posledice prometne nesreče so odstranili, še vedno pa je zastoj med priključkoma Celje - zahod in Celje - center proti Mariboru, poroča prometnoinformacijski center.

Facebook
Ni mu bilo pomoči.