Aretirali 19-letnika

FOTO in VIDEO: V pokolu na ruski šoli umrlo najmanj sedem otrok in učitelj

S.R.
11. 5. 2021, 09.43
Posodobljeno: 11. 5. 2021, 14.16
Deli članek:

Na eni od srednjih šol v avtonomni ruski republiki Tatarstan se je danes zjutraj odvil pokol. Poročajo o več žrtvah, vključno z otroki.

Profimedia
Ruska policija na kraju streljanja.

V Kazanu, glavnem mestu ruske republike Tatarstan, so danes zjutraj odjeknili streli iz avtomatske puške, poročajo tudi o eksploziji. V napadu je umrlo najmanj sedem in en učitelj. Ruski mediji so na podlagi izjav vira iz ministrstva za zdravje prvotno poročali o najmanj enajstih žrtvah, a je zaenkrat uradno potrjenih osem. Možno je, da se bo število še povečalo, saj je šest otrok v bolnišnici v kritičnem stanju. V bolnišnicah naj bi sicer pristalo 16 oseb, od tega 12 otrok in štirje odrasli.

Profimedia
Pokol na šoli v Kazanu.

Prav tako so se za netočne izkazale prve informacije, da naj bi napad izvedli dve osebi. Šlo je za napad ene osebe, in sicer 19-letnega nekdanjega dijaka na šoli, ki so ga policisti aretirali. 

Na kraju so bila prisotna številna reševalna vozila, v bolnišnice pa naj bi prepeljali večje število otrok. Glede na videoposnetke, ki so zaokrožili po spletu, naj bi skozi okna s tretjega nadstropja, kjer se nahaja strelec, skočilo več otrok.

Kazan s približno 1,2 milijona prebivalcev se nahaja dobrih 700 kilometrov vzhodno od Moskve. Strelski pokoli na ruskih šolah so sicer razmeroma redki. Leta 2018 je strelec na višji šoli v Kerču na Krimskem polotoku umoril 20 ljudi, kar je bil najhujši pokol po terorističnem napadu čečenskih separatistov v Beslanu leta 2004, v katerem je umrlo kar 333 ljudi.