Smetarski tovornjak na delu

Otroci zaspali v smetnjaku, jutro je presekala tragedija, 13-letnik je bil na mestu mrtev

S.R.
11. 5. 2021, 08.13
Posodobljeno: 11. 5. 2021, 08.13
Deli članek:

Tragedija se je pripetila v pristaniškem mestu Port Lincoln na jugu Avstralije.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pred eno od restavracij verige McDonalds v mestu Port Lincoln se je danes navsezgodaj zbralo veliko število reševalcev, policistov in zijal. Na kraju je namreč tragične smrti umrl komaj 13-letni deček. Njegova 11 in 12 let stara prijatelja sta se smrtni kosi izognila. Vsi trije so namreč spali v velikem zabojniku za smeti, ki ga je malo po 5. uri zjutraj po lokalnem času (21.50 po našem času) v svoje nedrje izpraznil smetarski tovornjak.

Eden od dečkov se je še pravočasno prebudil in izskočil, pri čemer je na nevarnost poskušal opozoriti voznika, a se je vse skupaj zgodilo prehitro. Od obeh dečkov, ki sta skupaj s smetmi pristala v tovornjaku, je bil eden na mestu mrtev, drugi pa jo je odnesel z lažjimi poškodbami. 13-letnika so sicer poskušali oživljati reševalci, ki so na kraj prispeli v vsega desetih minutah, a so bili vsi napori zaman.

»Trajalo bo nekaj časa, da bomo razumeli ozadje zgodbe, kako so sploh pristali v smetnjaku, zakaj so tam spali,« je za avstralske medije pojasnil policijski načelnik Paul Bahr, ki pa je potrdil, da so vsi trije otroci domačini iz Port Lincolna. Oba preživela sta v dogodku utrpela hude travme in sta v rokah strokovnih služb, prihološko pomoč pa nudijo tudi vozniku tovornjaka. Bahr je še pojasnil, da doslej niso prejeli nobenih poročil, da bi v kakšnem smetnjaku spali otroci. »Prvič smo izvedeli za kaj takšnega,« je dejal ter dodal, da, vsaj kolikor je njemu znano, otroci niso bili brez doma. Župan mesta Brad Flaherty je medtem svojcem žrtve že izrekel iskrene sožalje.