top flop tedna

Pijančka policijo potegnila za nos

M.R.
10. 5. 2021, 20.45
Deli članek:

Posebni primeri, ki so v preteklem tednu zaposlovali slovenske policiste; pobegla krava, medsosedski spor, požar na javnem stranišču, pohod s plinsko pištolo ...

STA
Fotografija je simbolična.

10. V Zagorju ob Savi so policisti obravnavali vlom v klet. Lastnik pogreša drva. Škode je za 150 evrov.

9. V okolici Novega mesta sta se sporekla soseda. Eden je drugemu grozil celo s puško; policisti so jo zasegli in poslali na analizo, da ugotovijo, za kakšno orožje natanko sploh gre. Lastniku grozi ovadba zaradi groženj.

8. Ljubljanski policisti so za Bežigradom obravnavali vlom v gostinski lokal. Lopov je ukradel mlinček za kavo, manjši hladilnik s pijačo in mize s terase. Škode je za dva tisoč evrov.

7. Na koprski tržnici je zagorelo v javnem stranišču. Ugotovili so, da je nekdo zakuril plastično stojalo za papirnate brisačke. Požar so pogasili koprski gasilci, nastalo pa je za sto evrov škode. Zoper storilca policija obljublja kazensko ovadbo.

6. V Boninih pri Kopru sta se dvakrat v istem dnevu sprla soseda, stara 69 in 70 let. Mlajši bo zaradi »spravljanja v podrejeni položaj« z nahrbtno kosilnico na grbi prejel kazensko ovadbo.

5. Na cerkvi v Povirju so vandali razbili stekla na petih oknih. Škofija Sežana je oškodovana za približno tisočaka.

4. Koprskim policistom je državljan Češke naznanil, da ga je neznanec, ki je imel ob sebi dva psa, na Titovem trgu udaril v obraz.

3. Na parkirišču pred trgovino Hofer v Grosuplju je 48-letnik strašil in streljal s plinsko pištolo. V dogodku ni bil nihče poškodovan, policisti so strelca tudi hitro prijeli in mu zaplenili orožje. Motiv ni znan, možakar pa je zaradi »nepojasnjenega psihičnega stanja« končal v bolnišnici.

2. Med Orehovim in Sevnico so se domačini in policisti ukvarjali s kravo, ki je pobegnila z ograjenega pašnika in zašla na železniške tire. Lastnik je o tem obvestil policiste, ti pa takoj Slovenske železnice. Poskočno kravo jim je uspelo privezati in odpeljati s tirov, nakar je iz neznanega vzroka poginila.

1. Krške policiste je 46-letnik dvakrat poklical na pomoč, češ da mu doma grozi žena in razbija inventar. Policisti so se obakrat odzvali in ugotovili, da ni znakov, da bi bilo kaj narobe, sta pa bila prijavitelj in partnerica pod očitnim vplivom maliganov. Moškemu grozi plačilni nalog zaradi lažne naznanitve prekrška.