UKC Ljubljana

Oprostili vse obdolžene v aferi preskakovanja čakalnih vrst

L.K./STA
10. 5. 2021, 14.59
Posodobljeno: 10. 5. 2021, 15.05
Deli članek:

V javnosti je zgodba o domnevnem preskakovanju čakalnih vrst zakrožila ob hišnih preiskavah v UKC in ljubljanskem onkološkem inštitutu v začetku oktobra 2016.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je z oprostilno sodbo za vse obdolžene sklenilo sojenje v t. i. aferi preskakovanja čakalnih vrst v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana.

S.S.
Uroš Smiljić krivde ni priznal.

V javnosti je zgodba o domnevnem preskakovanju čakalnih vrst zakrožila ob hišnih preiskavah v UKC in ljubljanskem onkološkem inštitutu v začetku oktobra 2016. Slabi dve leti pozneje je specializirano državno tožilstvo spisalo obtožnico, v kateri je Urošu Smiljiću očitalo sprejemanje podkupnine v zameno za ureditev zdravniške obravnave mimo uradne čakalne vrste, več osebam pa podkupovanje. Podkupnine naj bi bile tako v denarju kot tudi v materialnih dobrinah in uslugah.

Medtem se je Smiljić, ki so ga s sklicevanjem na poslovne razloge ob negativni medijski kampanji odpustili, vrnil v UKC. Na delovnem sodišču je namreč uspel dokazati, da je bil odpuščen iz fiktivnih razlogov.