neumno

Punci je za rojstni dan hotel podariti opico, končalo se je katastrofalno

R.T.
7. 5. 2021, 12.49
Posodobljeno: 7. 5. 2021, 13.48
Deli članek:

Fante je pristal v zaporu, opica pri veterinarju, punca pa pri drugem.

Isna
Fotografija je simbolična.

John Owen Casford je naslovnice časopisov napolnil aprila 2018,  ko so ga aretirali zaradi vdora v živalski vrt, v novozelandskem mestu Wellington, kjer je hotel ukrasti opico. Zdaj je razkril, da je usodne noči pred tremi leti odšel po darilo za rojstni dan njegove takratne partnerke.

Casford, ki je bil takrat star zgolj 23 let, je za TV oddajo New Zealand Today razkril, da je opico hotel ukrasti, ker si jo je zaželela njegova tedanja izbranka. Dan pred tem sta bila namreč v znamenitem wellingtonskem živalskem vrtu in zgodila se je neverjetna stvar. “Ta mala opica je prišla do naju in svojo majhno tačko položila na okno, kjer je slonela ona [punca]. Bilo je kot iz filma. Rekla je, o moj bog, želim si takšno opico. In jaz sem pomislil, da ji jo moram prinesti.”

Mladenič ni okleval. Okoli druge jutranje ure je vlomil v živalski vrt, splezal v opičjo ogrado, pograbil malo opico in jo stlačil v vrečo, ki jo je prinesel s sabo. Do tu je šlo vse kot po načrtu. A kmalu za tem se je zgodila katastrofa.

Ko je skušal preskočiti električno ograjo se je 23-letnik, ki je bil po lastnih besedah “zadet kot mamba” po nerodnem spotaknil, izpustil vrečo in z opico sta padla osem metrov v globino, na betonska tla. Pri padcu si je fante zlomil nogo in zbil nekaj zob, poškodovana pa je bila tudi opica.

Casford je nekako pobegnil, policisti pa so ga prijeli že takoj naslednji dan, ko je z mavcem na nogi in dekletom pod roko hodil po trgovinah.

Ker je bil že stari znanec policije, mu kazen ni ušla. Zaradi vloma in še nekaterih drugih kaznivih dejanj je moral v zapor za debeli dve leti in sedem mesecev. Med prestajanjem kazni ga je zapustila še punca, ki ga ni hotela vzeti nazaj niti, ko ji je po prestani kazni prišel zapeti podoknico.