Moški, ki je bil v pisarni sam, je takrat ravno stopil v drug prostor in pisarna je ostala za nekaj trenutkov prazna. Davor je stražil pri vratih, Demsi pa je drzno zakorakal v prostore podjetja. V oko mu je padla moška torbica, pograbil jo je in z njo urno zapustil prostor.

Ko se je oškodovanec vrnil v pisarno, je ugotovil, da torbice ni več. V njej je imel denarnico z bančnimi, kreditnimi in plačilnimi karticami s pripadajočimi kodami, kakih sto evrov gotovine ter dokumente, med drugim potni list, in nekaj drugih osebnih stvari. Poklical je policijo, da bi prijavil tatvino, pa je v tistem na telefon že začel dobivati sporočila o dvigih gotovine na bankomatih.

Nedaleč stran, na bankomatu pred poslovno stavbo NLB na Seidlovi cesti, sta zlikovca s kreditne kartice v prvem poskusu uspela dvigniti 150 evrov in minuto kasneje še 150. Tretji dvig zapored jima ni uspel, zato pa je bil uspešen četrti poskus, ki je sledil nekaj minut kasneje in jima je navrgel še sto evrov. Petič ni šlo več, a nista odnehala, ampak sta se premaknila na novo lokacijo. Dvajset minut kasneje sta bila tako pred Sparom v Bršljinu, kjer sta na tamkajšnjem bankomatu SKB spet poskusila dvigniti denar. Trije zaporedni poskusi niso obrodili sadov, zato sta srečo poskusila še na bližnjem bankomatu NLB, prav tako neuspešno. Upanje umre zadnje, pravijo, in za Demsija in Davorja se je to zgodilo na bankomatu NLB pri Mercatorju v Bršljinu, kjer sta ukradeno kartico še zadnjič poskušala spraviti v promet, a neuspešno.

Drugih poskusov dviga bančni sistem ni več zabeležil, so bili pa njune vztrajnosti kasneje veseli policisti, ki so se lotili primera, saj so z nadzornih kamer na bankomatih dobili cel kup uporabnih fotografij, s katerimi ni bilo težko dokazati njunega početja.

Tega se je dobro zavedal tudi Demsi, ko je aprila stopil pred novomeško okrožno sodnico Mojco Hode. »Gre za specialnega povratnika, kar 18-krat je bil že obsojen, največkrat zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, zato pogojna kazen ne pride v poštev. Za takšno dejanje je sicer zagrožena kazen do pet let zapora, v primeru priznanja pa predlagam 14 mesecev zapora,« je svojo ponudbo predstavila okrožna državna tožilka Vesna Fink.

»Sprejmem,« je bil kratek 33-letni Brajdič, ki je še v drugem kazenskem postopku in je že na to sojenje prišel iz pripora. Kdo ve, ali bi se sploh prikazal na sodišču, če ga ne bi privedli.