Dvojni umor v Salzburgu

S streli v glavo pokončal Helgi, teto in sestrično znanega nemškega pevca

S.R.
7. 5. 2021, 09.23
Posodobljeno: 7. 5. 2021, 09.23
Deli članek:

V Salzburgu so v stanovanski hiši našli mrtvi mamo in njeno hčerko, sicer teto in sestrično priznanega nemškega pevca Stefana Mrossa.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V noči na četrtek so v predmestju Salzburga tišino presekali streli. Na kraj so hitro prispeli policisti, ki so v hiši našli truplo 50-letne Helge B. in njene 76-letne mame, ki ji je bilo prav tako ime Helga. Izkazalo se je, da je 76-letnica, ki je živela v sosednji hiši, tja pritekla, da bi pomagala svoji hčerki, a je morilec umoril tudi njo. Njun krvnik, 51-letni Gottfried O., zasebni detektiv in domnevno Helgin nekdanji partner, je s kraja zbežal, a so ga v zgodnjih jutranjih urah aretirali na območju kampa ob jezeru Wolfgangsee.

Žrtvi, za kateri se je izkazalo, da sta sorodnici znanega nemškega pevca šlagerjev Stefana Mrossa, sta skupaj utrpeli pet strelov v glavo in sta bili na mestu mrtvi. Ko je Gottfried s kraja zbežal, naj bi dejanje po telefonu priznal enemu od prijateljev in mu hkrati dejal, da bo storil samomor. Malo pozneje, ko je bil že ob jezeru, je poklical tudi policijo ter jim prav tako pojasnil, da ima dve pištoli in da se bo ustrelil, a je policija na podlagi klica ugotovila njegovo lokacijo. Na območju kampa je nato prišlo do manjše drame, a se jim je Gottfried hitro predal.

Profimedia
Stefan Mross je v Nemčiji znan obraz, veliko oboževalcev pa ima tudi v Avstriji.

Čeprav naj bi bil Gottfried nekdanji partner mlajše Helge, je bilo njuno razmerje v zadnjih letih povsem skrhano. Še več, po poročanju avstrijskih medijev naj bi Gottfried Helgo od decembra 2020 zalezoval ter jo nadlegoval po elektronski pošti in telefonu, zaradi česar je zadevo prijavila policiji. Motiv za dejanje po navedbah avstrijskega časnika Kronenzeitung ni povsem jasen, svojega dejanja policiji ni znal pojasniti niti morilec, ki v času dvojnega umora ni bil pod vplivom alkohola. A je bil kot kaže pod vplivom mračnjaških misli.

Za nemški Bild se je na tragedijo odzval tudi Mross, ki je dejal, da je »globoko pretresen. Z mamo sva šokirana.«