prijeli 4 osumljence

Več kot 50 kriminalistov in specialcev v zaključni akciji zaseglo več kilogramov kokaina

B.K.
6. 5. 2021, 14.21
Posodobljeno: 6. 5. 2021, 14.48
Deli članek:

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so v sodelovanju s kriminalisti iz drugih policijskih enot opravil 8 hišnih preiskav in pridržal štiri osumljence zaradi suma trgovanja s prepovedanimi drogam.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Preiskovalci NPU so v začetku tedna ob pomoči mariborskih, celjskih in pomurskih kriminalistov ter pripadnikov Specialne enote opravili osem hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih, na širšem območju Maribora in Ptuja. V zaključni akciji je skupaj sodelovalo več kot 50 preiskovalcev in drugih policistov.

Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je šest osumljenih, starih med 38 in 53 let, na širšem območju Maribora in Ptuja preprodajalo večje količine kokaina, gojili pa so tudi prepovedano rastlino konopljo in tihotapili sestavine za izdelavo prepovedanih drog.

V hišnih preiskavah so preiskovalci zasegli sedem kilogramov kokaina, približno 500 sadik konoplje, motorno kolo, osebni avtomobil in elektronske naprave. Odkrili so tudi tri ločene prostore za notranje gojenje konoplje.

V postopku so štirim osumljencem odvzeli prostost. Grozi jim do 15 let zapora.