zloraba

S kropom polila sina in hči, dejanje je posnela in ga poslala možu

R.T.
4. 5. 2021, 19.40
Posodobljeno: 4. 5. 2021, 19.41
Deli članek:

Zaradi zlorabe bo morala za rešetkami preživeti naslednji dve leti in pol.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Okrožno sodišče v Hong Kongu je 37-letno mamo obsodilo na dve in pol leti zapora, ker je svoja otroka večkrat namerno polila z vrelo vodo in jima tako povzročila hude opekline.

Prva zloraba, zaradi katere je bila obsojena 37-letnica se je zgodila februarja lani, ko je komaj sedem let starega sina namerno polila z vročim čajem, ker ni pravočasno pojedel večerje. Dva dni za tem se je z možem sprla zaradi finančnih težav in iz ihte s kropom po glavi polila še 10-letno hčer. Napad je posnela in posnetek možu poslala po mobilnem telefonu. Ko je odložila je krop zlila še na sinov hrbet.

Obtožena se je zagovarjala, da v času napada ni bila prisebna, krivdo pa je zvalila tudi na finančno stisko in težave v zakonu. Ko je bila še otrok naj bi jo zlorabljali sošolci, z možem pa sta se nenehno kregala.

Sodnice zagovor ni prepričal. V obsodbi je obtoženo opisala kot “trmasto damo, z omejenim uvidom v sovje lastne probleme.” Obtožena naj prav tako ne bi pokazala nikakršnega obžalovanja za svoja dejanja, zato jo je sodnica opozorila tudi, da bo morala paziti na to, kako se vede do otrok tudi, ko se vrne iz zapora. Zdravniški pregled sina in hčerke je pokazal, da sta bila žrtev zlorabe že pred tremi incidenti z vrelo vodo. Sodnica je prav tako oštela očeta in ga opozorila, da je bil soodgovoren za zlorabo.

Otroka se med sojenjem nista vrnila k očetu pač pa zanju zdaj skrbi njuna stara teta.