Nedeljsko mračno jutro

22-letnik je nenadoma stopil pred avto

R.T.
2. 5. 2021, 11.14
Posodobljeno: 2. 5. 2021, 14.02
Deli članek:

Še v mračnem delu jutra, nekaj po 5. uri, je v naselju Orehovica v občini Zagorje 22-letnik hodil po napačni strani ceste.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V nekem trenutku je mladenič nenadoma stopil na cesto, prav v trenutku, ko je pripeljal mimo avto iz smeri Izlak proti Trojanam. 36-letni voznik osebnega avtomobila ni uspel reagirati dovolj hitro. 22-letnik je v trku utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Policisti so skupaj z dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko opravili ogled kraja nesreče, nadaljujejo pa še z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo po vseh znanih dejstvih o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Naknadno so iz ljubljanske policijske uprave sporočili, da so pri obravnavi nesreče ugotovili, da je neposredno pred nesrečo iz smeri Trojan proti Izlakam pripeljal(a) voznik ali voznica osebnega avtomobila, ki je v nesreči udeleženemu vozniku večkrat opozorilno posvetil(a) s snopom dolgih luči.

Da bi razjasnili okoliščine nesreče, ljubljanski policisti tega voznika ali voznico prosijo, naj pokliče na telefonsko številko 113 ali postajo prometne policije Ljubljana na številko 01 583 88 20.