neprepoznavno

V drugem dnevu iskalne akcije za pogrešanim našli truplo

B.K.
30. 4. 2021, 11.13
Posodobljeno: 30. 4. 2021, 11.17
Deli članek:

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da so med iskalno akcijo za prijavljenim pogrešanim Cerkljanom našli moško truplo. Njegova identiteta še ni znana.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na Policijsko upravo Nova Gorica so v sredo prejeli prijavo, da svojci pogrešajo 36-letnega moškega, ki se je prejšnji dan od doma odpeljal z avtomobilom, kasneje pa se je za njim izgubila vsaka sled. Policisti so začeli z iskanjem pogrešanega, a ta v sredo ni bil najden.

Včeraj so nato idrijski in tolminski policisti s pomočjo mnogih prostovoljnih gasilcev iz okoliških društev začeli z obsežno iskalno akcijo na območju Zakojce in Bukovskega Vrha, Šentviške planote in Baške grape. V akciji, ki je potekala na zahtevnem in hribovitem terenu, je sodelovalo približno 80 ljudi.

V popoldanskih urah so udeleženci akcije izsledili avtomobil pogrešanega, ki se je nahajal ob lokalni cesti med naseljema Klavže in Logaršče v občini Tolmin. Pogrešanega ni bilo v avtomobilu, ta pa je bil tudi zaklenjen. Kasneje so v gozdu, približno sto metrov stran od parkiranega avtomobila, našli truplo. To je bilo po navedbah policistov v neprepoznavnem stanju. Glede na lokacijo najdbe trupla, policisti ne izključujejo možnosti, da bi lahko šlo za pogrešano osebo.

Za ugotovitev identitete trupla in natančnega vzroka smrti pokojnega je bila odrejena sodna obdukcija, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.