streljanje

V primeru umora 7-letnice v McDonaldsu prijeli dva napadalca

R.T.
28. 4. 2021, 14.04
Posodobljeno: 28. 4. 2021, 14.55
Deli članek:

Tragična smrt, ki je bila posledica strelskega obračuna, počasi dobiva bolj jasne obrise.

Facebook
18-letni Marion Lewis

Čikaška policija je nedavno prijela in obtožila dva moška, ki ju sumijo odgovornosti za uboj 7-letne deklice, ki je življenje izgubila v streljanju pred dobrim tednom dni.

V ponedeljek so policisti na domu prijeli 21-letnega Demonda Goudyja. V operaciji so sodelovali pripadniki posebnih policijskih enot, Goudy pa se je predal, ko je videl, da so obkolili njegovo hišo.

Že prej pa so policisti prijeli 18-letnega Mariona Lewisa, a njegova aretacija ni šla tako gladko. 18-letnik jim je namreč ubežal v avtomobilu, med begom pa je imel nesrečo. Po nesreči je hotel ukrasti enega izmed patruljnih avtomobilov policije, a so mu policisti to preprečili s streljanjem. Lewis je bil večkrat ustreljen vendar je izven življenjske nevarnosti.

Usodni strel, ki je sredi aprila pokopal 7-letno Jaslyn Adams, ko je z očetom zajtrkovala v avtomobilu, pred restavracijo s hitro prehrano McDonalds, naj bi sicer izstrelil ravno Lewis. Kakšno vlogo je igral starejši Goudy pa še ni jasno. Posnetek varnostne kamere sicer kaže, da sta se osumljenca pripeljala do restavracije, oborožena izstopila iz avtomobila in začela streljati v avtomobil žrtev, nato pa sta sedla nazaj v svoj avtomobil in se odpeljala. Tožilci so proti obema vložili obtožnico zaradi umora 7-letnice in poskusa umora njenega 29-letnega očeta.

Chicago Police
21-letni Demond Goudy