sledi kazenska ovadba

Odpiral omaro za shranjevanje orožja, prišlo je do eksplozije. Prepeljali so ga v UKC Ljubljana

A.S.
25. 4. 2021, 11.30
Posodobljeno: 25. 4. 2021, 11.45
Deli članek:

61-letnika, ki se je hudo poškodoval, bodo policisti kazensko ovadili.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti so bili včeraj dopoldne obveščeni o eksploziji v Idriji. 61-letni moški je namreč nekaj po 11. uri iz kleti stanovanjske hiše s transportnim vozičkom na dvorišče zapeljal leseno omaro za shranjevanje orožja in jo skušal odpreti. Pri tem je prišlo do eksplozije neznanega eksplozivnega sredstva. Moški je pri tem utrpel hude telesne poškodbe, a vseeno ostal pri zavesti. V času eksplozije v neposredni bližini ni bilo drugih oseb, nastala pa je večja materialna škoda na dveh osebnih avtomobilih in dveh stanovanjskih objektih.

Idrijskim policistom in novogoriškim kriminalistom so se pri preiskavi 
okoliščin eksplozije pridružili bombni tehniki iz oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije. Prav tako so takoj po nezgodi na kraju posredovali tudi idrijski gasilci in reševalci. Slednji so moškega z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

O dogodku je policija obvestila tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Na podlagi vseh ugotovljenih dejstev bodo moškega kazensko ovadili na državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejan