nevarna vožnja

FOTO: Pijani voznik povzročil nesrečo, čaka ga kazenska ovadba

A.S.
23. 4. 2021, 13.36
Posodobljeno: 23. 4. 2021, 13.36
Deli članek:

Na srečo, se nihče ni poškodoval.

PU Nova Gorica
Do nesreče je prišlo včeraj v popoldanskih urah.

Novogoriške policiste so včeraj nekaj pred 16. uro obvestili
o prometni nesreči na ročinjskem klancu (Občina Kanal ob Soči), v kateri sta bila udeležena dva avtomobila. Z ogledom kraja prometne nezgode so ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz Ajbe proti naselju Ročinj. Zaradi neprilagojene hitrosti ga je z vozilom zaneslo na nasprotni smerni pas. V tistem trenutku je nasproti pravilno pripeljal 47-letni voznik osebnega avtomobila.

56-letni voznik je z levim delom vozila trčil v levi bok drugega avtomobila. Po trčenju je vozilo povzročitelja odbilo v desno, po dobrih 90 metrih vrtenja okoli svoje osi se je ustavilo na desnem smernem vozišču. V prometni nesreči se nihče ni poškodoval.

56-letnemu vozniku je bil v nadaljevanju odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bil odrejen tudi strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

O okoliščinah prometne nesreče so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe, zoper 56-letnika pa bodo zaradi nevarne vožnje podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.