Šlo naj bi za zabaven par

Groza v Avstriji: Potolkel jo je z macolo in ji prerezal vrat

R.T.
23. 4. 2021, 13.27
Posodobljeno: 23. 4. 2021, 13.27
Deli članek:

Znanci še vedno ne morejo dojeti, kaj se je zgodilo, a naj bi v zadnjem času delovala nekoliko »odsotna.«

Reuters
Fotografija je simbolična.

V Neulengbachu, manjšem kraju zahodno od Dunaja, je v sredo 65-letni moški v napadu besa na grozovit način umoril svojo 64-letno partnerko. Najprej jo je kresnil z macolo, nato jo je napadel še z nožem in ji končno prerezal vrat, poroča avstrijski Kronenzeitung. Žrtev so v njunem skupnem stanovanju našli šele včeraj zjutraj, ob tem pa so aretirali tudi njenega rablja, ki so ga s hudimi poškodbami glave, vratu, rok in nog najprej prepeljali v bolnišnico, kjer ga je čakalo več operacij. Po navedbah policije si je rane zadal sam.

Gre sicer za avstrijskega državljana, ki naj bi policiji dejanje ob aretaciji že priznal, a zaradi njegovih poškodb uradno zaslišanje še ni bilo mogoče. Kriminalisti zdaj čakajo tudi na rezultate obdukcije trupla njegove partnerke.

Grozodejstvo je posledice pustilo tudi na lokalnem prebivalstvu, ki jih je tragedija močno pretresla, prijatelji in sorodniki žrtve pa po navedbah časnika še vedno ne morejo dojeti, kaj se je dogodilo. Šlo naj bi namreč za »zabaven, prijazen par.« Eden od sosedov je celo pojasnil, da so se še za velikonočne praznike skupaj smejali,»ker je bil naš prijatelj oblečen v velikonočnega zajčka.« So pa tamkajšnji stanovalci navedli, da se je 65-letnik večkrat zdravil na psihiatriji, saj naj bi imel težave z depresijo. Po navedbah soseda naj se ga žrtev sicer ne bi bala ter naj bi bila seznanjena z njegovimi težavami in zdravljenjem. Je pa sosed priznal, da sta bila v zadnjem času videti nekoliko »odsotna.«