Črna kronika

90-letnica v telefonski potegavščini izgubila skoraj 30 milijonov

R.T.
22. 4. 2021, 21.11
Posodobljeno: 22. 4. 2021, 21.13
Deli članek:

Policija v Hongkongu je aretirala moškega, ki je 90-letno upokojenko oškodoval za 247 milijonov hongkonških dolarjev (dobrih 26 milijonov evrov).

Profimedia
90-letnica prebiva v elitni soseski Victoria Peak.

Policiste je na začetku marca kontaktirala sama 90-letnica, ki sicer prebiva v najelitnejši soseski, pravzaprav luksuzni enklavi na hribu z imenom Victoria Peak. Pojasnila jim je, da je neznancem, ki so ji natvezili, da je bila njena identiteta na celinskem delu Kitajske uporabljena v kaznivih dejanjih, v zadnjem letu že desetkrat nakazala večje vsote denarja.

Prvič so jo poklicali avgusta lani, goljuf pa se je predstavil kot kitajski policist oziroma policijski uradnik, poroča CNN. Nato jo je na domu obiskal drug moški, ki se je prav tako izdajal za policista, in ji izročil mobilni telefon, s katerim, kot so ji pojasnili, bo komunikacija lažja. Sledila so številna nakazila na dva bančna računa. 90-letnica, ki ga ima sicer veliko pod palcem, je goljufom izplačala približno 247 milijonov hongkonških dolarjev (dobrih 26 milijonov evrov). Hongonška policija je v povezavi s primerom konec marca aretirala 19-letnega fanta, pri čemer so poudarili, da se preiskava nadaljuje in da nove aretacije niso izključene.