Ujet na radar

Policistka zadnji hip skočila s ceste, ko je proti njej drvel 25-letni Celjan

C.E.
21. 4. 2021, 15.18
Posodobljeno: 21. 4. 2021, 15.22
Deli članek:

V zadnjih dveh dneh so celjske policistke na udaru kršiteljev cestnoprometnih predpisov.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Včeraj je celjska policija poročala o primeru bega voznika, ki je pri tem skoraj povozil policistko. Danes zjutraj je bila v nevarnosti druga policistka. Med merjenjem hitrosti so zasačili voznika, ki je v naselju Prekopa pri omejitvi 50 kilometrov na uro peljal 84 kilometrov na uro. Policistka je voznika poskušala ustaviti, a je ta ni upošteval. Še več, zapeljal je proti njej, trčil bo vanjo, če ne bi odskočila s ceste na avtobusno postajališče. 25-letni voznik pa ni bil le nevaren, tudi olika mu ni blizu. Ko je bil povsem blizu policistke, ki je, kot rečeno, komaj odskočila vstran, ji je pokazal sredinec.

In že je drvel po regionalni cesti v smeri proti Celju, za njim pa sta se pognala policista. Po slabem kilometru je ustavil ob potoku Bolska in jo ucvrl peš. Ni pa mu uspelo. Kmalu so ga izsledili policisti iz Žalca in ga prijeli.

Predstavili so mu, katere prekrške vse je zakrivil. Vožnja s prekoračeno hitrostjo v naselju, vožnja neregistriranega in nezavarovanega vozila za katero ni bil opravljen tehnični pregled, uporaba registrskih tablic, ki so bile izdane za drugo vozilo, neuporaba varnostnega pasu in neupoštevanje znakov policistke. Vse to je naneslo 2620 evrov globe. Voznik ima sicer veljavno vozniško dovoljenje, na katerega pa ima vpisan ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo.

Ker je poskušal povoziti policistko, sledi še kazenska ovadba.