Nesreča v Splitu

Pijani voznik ogrozil življenje 2-letne deklice

R.T.
20. 4. 2021, 18.07
Posodobljeno: 20. 4. 2021, 18.12
Deli članek:

Preiskovalni sodnik je odredil pripor za 24-letnika, ki je minuli petek povzročil dve hudi prometni nesreči v Splitu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

24-letni Bruno D., kot poroča Slobodna Dalmacija, je v petek okoli 18. ure s svojo Suziki Vitaro najprej povzročil manjšo prometno nesrečo v Velebitski ulici in odpeljal dalje. Policisti so kasneje ugotovili, da je bil med vožnjo v alkoholiziranem stanju, alkotest je pokazal 1,3 promila.

Čez nekaj minut je pri rdeči luči zapeljal v križišče in trčil v desni del audija. Voznik audija je ob sunku izgubil nadzor nad vozilom, odneslo ga je na pločnik, kjer je trčil v betonski zid, pred tem pa zbil 73-letnega moškega in njegovo dveletno vnukinjo. Starejši moški je utrpel hujše poškodbe, priče nesreče pa najprej sploh niso opazile, da je pod audijem ukleščena deklica. Šele čez nekaj trenutkov so jo "našli" in ji previdno nudili pomoč do prihoda reševalcev, ki so bili zelo hitro na kraju nesreče. Življenje dve leti stare je nekaj dni viselo na nitki, danes pa so iz splitske bolnišnice sporočili, da je njeno stanje še vedno resno, a stabilno.

Kazenska ovadba je podana. Glede na poškodbe udeleženih je po hrvaškem kazenskem zakoniku predvidena zaporna kazen od enega do osem let.