pet let zapora

Višji sodniki potrdili sodbo: Zidi je skušal na valentinovo ubiti svojo soprogo

A.S./STA
19. 4. 2021, 08.56
Posodobljeno: 19. 4. 2021, 08.56
Deli članek:

Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo sodbo okrožnega, ki je Nexhbidina Zidija spoznalo za krivega poskusa uboja žene februarja 2020 ter mu prisodilo pet let zaporne kazni.

Arhiv Reporterja
Fotografija je simbolična.

Višji sodniki so se strinjali, da je skušal 65-letni Zidi na lansko valentinovo ubiti svojo soprogo. Trdil je sicer, da se je želel le pogovoriti. In da bi jo lahko ubil, če bi jo hotel. Zakonca sta bila v razveznem postopku, zaradi groženj in nasilja je imel prepoved približevanja, tudi otrokom. Sodišče je ugotovilo, da ga je težila razveza, zaradi prepovedi približevanja se je moral izseliti iz skupnega stanovanja, stiki, zlasti s sinom, so bili nerešeni, imel je denarne skrbi. In za vse to je krivil oškodovanko, povzema Dnevnik.

Obramba je v pritožbi zatrjevala, da je okrožno sodišče slepo verjelo oškodovankini izpovedi, ki pa da je dogodek priredila, da bi moža odstranila iz svojega življenja in življenja otrok. Zagovor obtoženca pa da je ocenjevalo pristransko, prikrojeno v smeri obsodilne sodbe.

A tako okrožno kot sedaj višje sodišče sta ocenili, da je izpoved oškodovanke podprta še z drugimi dokazi. Tudi izrečena kazenska sankcija petih let zapora se je višjim sodnikom zdela ustrezna. "Sodišče je pravilno ugotovilo vse oteževalne in olajševalne okoliščine ter utemeljeno izreklo pet let zapora. To je najnižja zagrožena kazen za to kaznivo dejanje, čeprav je ostalo pri poskusu," po poročanju Dnevnika piše v sklepu višjega sodišča.