Napad v Parizu

FOTO: Ko je ležal na tleh, mu je v glavo pognal še dve krogli in povsem mirno odkorakal

S.R.
12. 4. 2021, 19.56
Posodobljeno: 12. 4. 2021, 20.04
Deli članek:

V današnjem streljanju pred eno od pariških bolnišnic je umrla ena oseba, še ena je bila ranjena. Kot kaže, je šlo za osebni obračun.

Profimedia
Napad pred pariško bolnišnico Henry-Dunant.

Strelski napad se je zgodil malo pred 14. uro pred bolnišnico Henry-Dunant v 16. okrožju francoske prestolnice. Bolnišnica je sicer v lasti Rdečega križa. Obe žrtvi, moški in tamkajšnja varnostnica, sta pristali v bolnišnici, pri čemer moški napada ni preživel. Pristojni organi so že izključili možnost terorističnega napada, glede na pojasnila očividcev je šlo namreč za načrten, ciljan napad, tarča pa je bil ravno umorjeni moški.

Ker v bolnišnici, ki je sicer specializirana za oskrbo starejših, izvajajo tudi cepljenje, so se pojavile domneve, da je šlo za napad na cepilni center, a je župan okrožja Francis Szpiner to možnost zavrnil. Pojasnil je še, da je varnostnico kot kaže zadela krogla, namenjena moškemu, v katerega je napadalec izstrelil več nabojev. Francoski mediji, ki se opirajo na vire iz policije, medtem poročajo, da kriminalisti preiskujejo možnost osebnega spora oziroma da se motiv skriva v »neporavnanih računih.« Televizijska mreža BFM je na drugi strani poročala, da naj bi po navedbah enega od policijskih uradnikov streljanje sledilo "prepiru" med strelcem in varnostnico, v katerega naj bi se nato vmešal umorjeni moški.

Profimedia
Napad pred pariško bolnišnico Henry-Dunant.

Po navedbah hišnika v sosednji zgradbi je na tleh obležal mlajši temnopolti moški, star morda nekje med 20 in 30 leti. »Obrnil sem se in videl strelca, oblečenega v jopo s kapuco. Nato sem videl, kako se je približal moškemu, ki je ležal na tleh, in ga še dvakrat ustrelil v glavo,« pa je opisal lastnik ene od tamkajšnjih restavracije. Dejal je še, da je strelec kraj nato zapustil »neverjetno mirno, kot da se ni nič zgodilo.« Kot smo že poročali, je strelec pobegnil na skuterju in ga še vedno iščejo.

Profimedia
Napad pred pariško bolnišnico Henry-Dunant.