JAGODNI IZBOR

Policija prekinila mašo na črno! Verniki bežali skozi zadnja vrata zakrstije

M.R.
12. 4. 2021, 21.31
Deli članek:

Nekateri posebni primeri intervencij, ki so v prejšnjem tednu zaposlovale slovenske policiste in gasilce: pobegle telice in škotski bikec, grožnja medveda, poskus kraje dobrih treh kubikov drv, Microsoftova »pomoč« iz tujine ...

Profimedia
Nekateri so pred policijo ušli skozi zadnja vrata zakristije

10. Na parkirišču tržnice v Novem mestu je ekipa iz odklenjenega avtomobila ukradla več prehrambnih izdelkov, namenjenih prodaji. S kraja zločina so se potem odpeljali v napačno smer v enosmerni ulici. Policisti so storilce izsledili na območju Stanske vasi. Zoper 30-letnika in dekleti, stari 17 in 30 let, bodo podali kazensko ovadbo zaradi kraje.

9. V Piranu so neznani vandali razdejali prodajalno, odnesli pa niso nič.

8. V Ločah je neznani storilec vlomil v prostore lovskega društva in lovcem iz blagajne ukradel prihranke.

7. Na cesti od Novih Ložin proti Kočevju je zaradi prehitre vožnje s ceste zapeljal voznik kombija za prevoz otrok. Vozilo je končalo na travniku, prevrnjeno na bok. Dva otroka sta se v nesreči lažje poškodovala. Policija zbira obvestila v smeri suma kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa.

6. Na avtocesti pred izvozom za Senožeče so policisti iz prometa izločili pijano 42-letno voznico (0,95 mg/l), ki je pred tem slalomirala med tovornjaki, menjala vozne pasove, nenadno zavirala ... Odredili so ji pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

5. Kranjski policisti so obravnavali prijavo oškodovanke, da je neznanemu klicatelju iz tujine, ki se ji je predstavil kot računalniški strokovnjak, posredovala svoje podatke in mu omogočila oddaljen dostop do osebnega računalnika. Kasneje je ugotovila, da je šlo za zlorabo.

4. Krški policisti bodo zaradi poskusa tatvine treh kubičnih metrov drv kazensko ovadili trojico moških, starih 43, 22 in 17 let. Drva so jim zasegli in jih vrnili oškodovancu.

3. Celjski policisti svarijo, da so na območju Petrovč in Radeč občani opazili medveda. V Zagradu je kosmatinec v kokošnjaku pokončal nekaj kokoši. Najmanj dva naj bi hlačala tudi po Koroškem.

2. V Mestnem Vrhu v občini Ptuj so na velikonočni ponedeljek prostovoljni gasilci s pomočjo domačinov ujeli 28 pobeglih telic. V četrtek pa je v naselju Ljubstava v občini Videm samec škotskega goveda pobegnil iz ograde, a so ga lastniki ob pomoči gasilcev hitro ujeli in odvedli nazaj.

1. Na velikonočni ponedeljek je bilo pestro tudi v Mekinjah, kjer so policisti po poročanju portala Kamnik.info posredovali zaradi »črne« maše. V tamkajšnji farni cerkvi se je namreč zbralo kakšnih deset ljudi, vsi so uporabljali zaščitne maske in upoštevali medosebno razdaljo. »Ker so zbiranje in obredi zaradi preventivnih ukrepov prepovedani, so policisti udeležencem maše v mekinjski cerkvi, v kateri občasno molijo tudi 'za božjo pomoč in varstvo Janeza Janše', izrekli (zgolj) opozorilo po zakonu o nalezljivih boleznih,« je poročal omenjeni portal. In še, da je bilo vernikov še več, a se je nekaterim uspelo pravočasno izmuzniti skozi zadnja vrata zakristije.