Družinska tragedija v Italiji

Upokojeni Renzo umoril soprogo, invalidnega sina in soseda

R.T.
11. 4. 2021, 14.39
Posodobljeno: 11. 4. 2021, 14.45
Deli članek:

V kraju Rivarolo Canavese v bližini Torina se je v noči na soboto odvila družinska tragedija, v kateri so življenje izgubile štiri osebe.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tragedija, ki se je odvila v zgodnjih jutranjih urah, je po poročanju časnika Corriere della Sera povsem pretresla Rivarolo Canavese, kraj s 12.000 prebivalci, ki se nahaja približno pol ure vožnje od Torina.

83-letni upokojenec Renzo Tarabella je najprej umoril 79-letno soprogo Rosario Valovatto in 51-letnega invalidnega sina Wilsona. Renzo je nato umoril še dva soseda, starejša zakonca in lastnika stanovanja, v katerem je živel. Po grozodejstvu je poskušal s samomorom, a je bil neuspešen. S hudimi poškodbami je pristal v bolnišnici v Torinu.

Družina je bivala v petem nadstropju bloka, lastnika stanovanja 74-letni Osvaldo Dighera in njegova 70-letna soproga Liliana Heidempergher pa le nadstropje višje. Policijo je na kraj poklicala njuna hčerka, ki živi v sosednji zgradbi. Ta je Osvalda in Liliano najprej poskušala priklicati prek telefona, nato se je odpravila do zgradbe, kjer pa prav tako ni bilo nobenega odziva. Organi pregona so na kraju naleteli na zaklenjeno stanovanje, v katerega se je zabarikadiral Renzo. Ker kljub pozivom ni želel odpreti, so s pomočjo gasilcev poskušali vstopiti skozi balkonska vrata, a se je zaslišal nov strel. Renzo si je kroglo pognal v glavo, reševalci pa so ga uspeli rešiti. Pri preostalih štirih žrtvah so bili brez moči.

Italijanski kriminalisti zdaj poskušajo razvozlati, kako se je tragedija dejanjsko odvila. Po poročanju časnika je delovna hipoteza ta, da je Renzo najprej umoril sina in soprogo, nato najverjetneje poklical Osvalda, ga umoril v istem stanovanju, na koncu pa še Liliano. S štirimi trupli je nato več ur počakal na prihod policistov. Motiv? Če že gre umora soproge in sina pripisati družinski tragedij, kriminaliste bega predvsem vprašanje, zakaj je umoril tudi soseda, saj ni nobenih znakov, da bi bili v kakršnem koli sporu.