Črna kronika

Poročena, a voljna učiteljica spolne pregrehe z dijakom tudi snemala

R.T.
10. 4. 2021, 21.04
Posodobljeno: 10. 4. 2021, 21.20
Deli članek:

42-letna učiteljica je svoje spolne eskapade z mladoletnim dijakom snemala, njegov molk pa si je kupovala z darilnimi boni. Zdaj je izvedela, kako dolgo bo morala preživeti za rešetkami.

Alumni US
Amber Turnage

Sodišče v Jacksonu v ameriški zvezni državi Mississippi je danes osramočeno učiteljico biologije Amber Turnage že marca spoznalo za krivo dveh kaznivih dejanj spolnega napada. Pred dnevi je končno dočakala izrek kazni. 10 let zaporne in dodatnih 5 let pogojne kazni! Hkrati jo bodo registrirali v evidenci storilcev spolnih deliktov.

Tožilstvu je na sodišču uspelo dokazati, da je prežala na 17-letnega dijaka srednje šole Provine High School, na kateri je bila seveda do izbruha afere zaposlena. Sama preiskava ima dolgo brado, Turnageovo so namreč aretirali že leta 2017. Zanetil jo je oče dijaka, ko je nekega dne naletel na eksplicitne videoposnetke spolnega občevanja med obema akterjema, poročajo ameriški mediji. Njegov sin je takrat štel 17 let. Ko so ga policisti povprašali, kako se je vse skupaj začelo, jim je pojasnil, da se je z učiteljico nekega dne srečal po pouku, takrat sta tudi stkala tesnejšo vez. Po mnenju tožilstva ga je Turnageova tistega kritičnega dne zapeljala.

V času prepovedanega pohujšanja je bila poročena, po navedbah žrtve pa naj bi si molk kupovala z darilnimi boni. Fanta je telesno zlorabila na različnih lokacijah, vključno s hotelsko sobo, njegovim domom, domom njegovega bratranca in svojim avtomobilom. Na sodišču je spregovoril tudi oče dijaka, ki je razodel, da je že pred najdbo posnetkov posumil, da se med njima plete nekaj škodljivega, neprimernega. Posnetke, ki so potrdili njegove domneve, je končno našel na sinovem telefonu.

Učiteljica je na sodišču poskušala z znano obrambo, trdila je, da je bil vendarle dijak tisti, ki jo je imel v žepu, jo zavedel in kontroliral. Porota ji ni verjela.