Napad v Črnomlju

FOTO: V dnevno sobo občinske svetnice LMŠ priletela molotovka

S.R.
10. 4. 2021, 19.12
Posodobljeno: 10. 4. 2021, 20.57
Deli članek:

Dogodek se je zgodil včeraj zvečer v Črnomlju, tarča neznanca pa je bila občinska svetnica LMŠ Vesna Fabjan, poroča 24ur.

Arhiv DL
Vesna Fabjan

Včeraj v večernih urah skozi okno doma občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan priletela molotovka. Kot so nam potrdili pri PU Novo mesto, je skozi okno priletela goreča steklenica, napolnjena z vnetljivo tekočino, pri čemer je razbila steklo in padla na tla. Zadevo zdaj preiskujejo kriminalisti.

Za portal je spregovorila tudi Fabjanova, ki je pojasnila, da je molotovka povzročila eksplozijo in manjši požar, ki pa so ga uspeli pogasiti kar domači. V napadu po navedbah novomeške policije nihče ni bil poškodovan, je pa po prvih ocenah nastalo za približno 2000 evrov materialne škode.

Na napad so se odzvali tudi v stranki LMŠ, kjer so zapisali, "nobena politična ali kakršnakoli druga dejavnost ne opravičuje takšnega strahopetnega, brutalnega napada na kogarkoli. Še posebej grozljivo je dejstvo, da je Vesna Fabjan politično aktivna ter da je bil napad izveden na domu, kjer živi z družino." V LMŠ od policije pričakujejo, da bo "čimprej raziskala in javnost seznanila, kdo je bil naročnik in kdo je dejanje izvedel."