Strašanska tragedija

Oče zaradi »nerodnosti« z bagrom povozil hčerko in sina

R.T.
9. 4. 2021, 11.53
Posodobljeno: 9. 4. 2021, 11.53
Deli članek:

Očetu otrok, ki sta v soboto v Teksasu umrla v tragični nesreči z bagrom, bodo sodili zaradi uboja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na obrobju Dallasa v ameriški zvezni državi Teksas se je v soboto pripetila nenavadna, a nadvse tragična nesreča, v kateri sta življenje izgubila sedemletna deklica in 11-letni deček.

Denton County Jail
Vijender Chauhan

Začelo se je kot zabava in končalo kot tragedija. Za »volan« bagra John Deere je sedel 40-letni Vijender Chauhan. Na sprednjo planirno žlico je nabasal otroke in eno odraslo osebo, pri čemer se je nekaj ljudi oklepalo tudi ogrodja. Tako so se fijakali po cesti na zasebnem zemljišču, ko se je zaradi očetove nespretnosti žlica nenadoma obrnila, pri čemer so potniki telebnili na tla. Med njimi sta bila tudi Chauhanova sin Raj in hčerka Sonakshi, ki se premikajočemu se bagru nista uspela pravočasno umakniti. Bila sta na mestu mrtva. V bolnišnici so pristale še tri osebe, vključno z dvema otrokoma. Vsi trije so utrpeli hude poškodbe.

Kot poročajo ameriški mediji, je Chauhana doletela obtožba za kaznivi dejanji uboja, tri kazniva dejanja ogrožanja varnosti otrok in kaznivo dejanje napada s smrtonosnim orožjem. Grozi mu od 2 do 20 let zapora.