Družinska tragedija v Bertokih

FOTO: Maja dvignila roko nad babico Marijo: hčerka prinesla mami kosilo in naletela na truplo

Samo Strel
8. 4. 2021, 11.16
Posodobljeno: 8. 4. 2021, 11.16
Deli članek:

Po naših informacijah policija uboja sumi 31-letno Majo Tripar, primorsko pevko, ki jo je za petje navdušila prav babica Marija Tripar.

Sašo Švigelj
Na kraju zločina: Markova ulica v Bertokih pri Kopru

Z Obale poročajo o novi družinski tragediji. Policijo je v torek zvečer poklical moški, ki je na Markovi ulici v Bertokih na domu našel mrtvo 85-letno žensko. Kriminalisti so ob ogledu ugotovili, da gospa ni umrla naravne smrti. Neuradno naj bi vnukinja dvignila roko nad babico. Kriminalisti zadevo preiskujejo kot uboj.

Na podlagi zbranih obvestil so kriminalisti že v torek ponoči pridržali osumljenko. Po naših informacijah gre za 31-letno Majo Tripar, primorsko pevko, ki jo je za petje navdušila prav babica Marija, beremo v nekem prispevku na spletnem portalu Muzikobala.net. Kot smo še neuradno izvedeli, je mrtvo 85-letnico našla njena hčerka, ko ji je prinesla kosilo za naslednji dan. Prestrašena in v paniki je potem zbežala k sosedu in skupaj sta poklicala policijo. Osumljenka, ki je občasno živela pri babici, naj bi sicer trpela zaradi duševnih težav.

Sašo Švigelj
Kraj zločina v Bertokih.

Motiv še ni znan

Kot je na včerajšnji novinarski konferenci pojasnil pomočnik vodje koprskih kriminalistov Dejan Grandič, je zdravnik ob prihodu lahko le potrdil smrt nesrečne ženske. Sam motiv pa za zdaj ostaja neznan. »Edino, kar lahko povem, je, da pridržane osebe v preteklosti še nismo obravnavali zaradi kaznivih dejanj,« je bil skromen Grandič. Tudi glede načina uboja je bil zaradi interesa preiskave, ki še poteka, precej skrivnosten. »Uporabljen je bil oster predmet,« je razkril. Za uboj je sicer predvidena kazen od pet do petnajst let zapora.

Sašo Švigelj
Kraj zločina v Bertokih.

V družinskem krogu

Letos je to že peta družinska tragedija najhujše vrste pri nas. Konec januarja je na območju Kamnika 35-letnik prišel do stanovanja partnerice, s katero sta bila v ločitvenem postopku, in jo po prepiru smrtno ranil z nožem. Konec februarja je v Zlogoni Gori pri Oplotnici 77-letnik do smrti zabodel eno leto mlajšo soprogo, se usedel v avto, po kakšnem kilometru bega treščil v drevo ter se hudo poškodoval. Marca sta se zgodila dva tragična dogodka. V Zalogu pri Šempetru je 36-letni odvisnik z nožem do smrti zabodel 57-letno mamo in hudo ranil 60-letnega očeta. V Grobelnem pri Šmarju pri Jelšah pa je 61-letni moški po večletnih razprtijah ustrelil 57-letno partnerico in si sodil sam.