Črna kronika

Morilec zvezdniške kozmetičarke stanovanje zapustil okrvavljen

R.T.
8. 4. 2021, 10.46
Posodobljeno: 8. 4. 2021, 10.49
Deli članek:

Policija v Berlinu v primeru umora priznane kozmetičarke še vedno nima konkretnih sledi, ki bi jih privedle bližje storilcu.

Oksana Romberg/Instagram
Oksana Romberg

Na njenem domu na eni najuglednejših, že petičnih berlinskih ulic Kurfürstendamm so prejšnji četrtek našli truplo 50-letne Oksane Romberg, lastnice priznanega kozmetičnega studija, ki je v svoji karieri ozaljšala marsikaterega zveznika. Po prijavi znancev, da se jim ne javi, so v stanovanje vstopili gasilci in jo našli mrtvo. Kriminalsti so hitro sporočili, da je bila Oksana žrtev kaznivega dejanja, a jim zločinca še ni uspelo prijeti. Še več, v pomanjkanju oprijemljivih sledi so se v zadnjih dnevih za informacije obrnili na javnost.

Na truplu priznane kozmetičarke, zlasti na zgornjem delu telesa, so odkrili številne poškodbe, domnevno vbodne rane. Kot so kriminalisti sporočili včeraj, je morilec njeno stanovanje verjetno zapustil okrvavljen, vse namreč kaže, da se je med zločinskim dejanjem poškodoval tudi sam. Obrnili so se tudi na voznike taksijev, če bi kateri med njimi tistega dne sprejel stranko, ki je imela »na rokah ali zunanjih oblačilih krvave madeže.« Tiskovna predstavnica policije Patrica Brämer je za nemški tabloid Bild sicer pojasnila, da se je od poziva policije nanje obrnilo večje število ljudi, a da na podlagi teh informacij v preiskavi še niso storili koraka naprej. Zaradi interesa preiskave več podrobnosti o primeru sicer ne želijo razkriti. Tako še vedno ni znano, ali je šlo v prvi vrsti za rop, ali pa se motiv za dejanje skriva drugje. Kriminalisti niso želeli potrditi niti tega, ali je storilec iz stanovanja odnesel denar oziroma druge vrednejše predmete.