družinska tragedija v bertokih

FOTO: 31-letna M.T. naj bi z ostrim predmetom sodila babici. Zakaj, še ni znano

A.S.
7. 4. 2021, 13.27
Posodobljeno: 7. 4. 2021, 14.16
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o družinski tragediji v Bertokih.

Sašo Švigelj
Kraj zločina v Bertokih.

Policisti preiskujejo kaznivo dejanja uboja, za katero je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora.

Včeraj zvečer je koprske policiste nekaj pred 20. uro poklical moški, ki je v naselju Bertoki na domu našel mrtvo 85-letnico. Zdravnik je na kraju potrdil smrt. Kriminalisti so opravili ogled kraja in ugotovili, da gre za sum storitve kaznivega dejanja uboja. Ponoči so na podlagi intenzivnega zbiranja obvestil pridržali eno osebo. Več v zvezi s preiskavo je danes na novinarski konferenci povedal pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU Koper Dejan Grandič.

Sašo Švigelj
Kraj zločina v Bertokih.

Sašo Švigelj
Kraj zločina v Bertokih.

Dejal je, da so tekom noči policisti na območju Policijske uprave Koper odvzeli prostost 31-letni državljanki Slovenije. Po naših neuradnih podatkih naj bi šlo za M.T., sicer vnukinjo žrtve, slednjega pa Grandič ni želel potrditi. Ali sta bili vnukinja in babica v hiši sami, kriminalisti še preiskujejo. 

Ogleda kraja sta se sicer udeležili tudi tožilka in dežurna preiskovalna sodnica. Slednja je odredila obdukcijo, ki bo pokazala vzrok smrti. Po besedah Grandiča je bil pri uboju uporabljen oster predmet, a da zaradi preiskave o načinu in uporabljenih predmetih ne more govoriti. 

Motiv za družinsko tragedijo trenutno še ni znan, 31-letnico pa doslej niso obravnavali zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Grandič je povedal, da podatkov o tem, da bi bila pri uboju udeležena še druga oseba, ni. Osumljenke za zdaj še niso zaslišali, ostaja pa v policijskem pridržanju.

Več podrobnosti o družinski tragediji v Bertokih si lahko preberete v jutrišnji tiskani izdaji časnika Novice Svet24.

Sašo Švigelj
Kraj zločina v Bertokih.

Sašo Švigelj
Kraj zločina v Bertokih.