pred leti hudo pretepel dedka, oropal stavnico ...

50-letni Kristian zaklal svojega psa in pristal v priporu

R.T.
6. 4. 2021, 19.15
Posodobljeno: 6. 4. 2021, 19.16
Deli članek:

Gre za starega znanca policije, tokrat pa je storil nekaj nepredstavljivega.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

50-letni Kristian Š. se je minulo sredo s svojim psom odpravil na sprehod v park. Pes je v nekem trenutku zagrabil kost, 50-letnik pa mu je to skušal iztrgati iz gobca. Pri tem je štirinožec s šapo opraskal lastnika, ta je ljubljenčka zagrabil, ga odnesel v stanovanje in storil nekaj nepredstavljivega - psa je zaklal z nožem.

50-letnik se zagovarja, češ da je dolgoletni odvisnik, ki se zdravi, a da tisti dan ni vzel zadostnega odmerka terapije.

Po kriminalistični preiskavi je bil v četrtek priveden pred preiskovalnega sodnika zagrebškega okrožnega sodišča, ki je zanj odredil enomesečni pripor. Končal je za zapahi v zaporu v Remetincu, da zločina ne bi ponovil. 

Osumljen je kaznivega dejanja "ubijanje ali mučenje živali", za katerega kazenski zakonik Republike Hrvaške predvideva kazen do enega leta zapora. V 205. členu kazenskega zakonika je določeno: "Kdor ubije žival brez upravičenega vzroka ali jo hudo zlorabi, ji zada nepotrebno bolečino ali jo izpostavi nepotrebnemu trpljenju, se kaznuje z zaporom do enega leta."

Po neuradnih podatkih portala 24sata je bil 50-letnik v preteklosti obsojen zaradi ropa, nezakonitega posedovanja orožja in grožnje. Januarja 1994 je hudo pretepel 74-letnega dedka, potem ko ga je ta opozoril, da ni ugasnil luči. Kazen? Sedem let zapora. Med bivanjem v zaporu je napadel še enega ujetnika. Kljub temu je bil izpuščen tri mesece prej.

Nato je leta 2007 s kalašnikovko oropal stavnico v Zagrebu. Zamaskiran s šalom je izstrelil več nabojev v zrak in odnesel gotovino. Puško je skril pri tašči, očividci na policijski postaji pa so ga prepoznali kot storilca.