Vandalizem

FOTO: Policija odkrila novogoriškega "mazača," ki je onečedil šotor za množično testiranje

S.R.
6. 4. 2021, 10.35
Posodobljeno: 6. 4. 2021, 10.35
Deli članek:

Znajo pisati, pa znajo tudi brati? Opozorilo, da je objekt pod videonadzorom, so kot kaže spregledali.

Ervin Čurlič / regijski štab CZ za severno Primorsko
Prvič na delu.

Kot poročajo iz regijskega štaba CZ za severno Primorsko, se počasi razpleta zgodba v zvezi s poškodovanjem šotora, v katerem ekipa Zdravstvenega doma Nova Gorica vsak dan izvaja množično testiranje prebivalcev kar šestih tamkajšnjih občin. Šotor, ki stoji na parkirišču nasproti kazinoja Perla v Novi Gorici, je bil namreč že dvakrat tarča vandalov, ki so ga porisali s slaboumnimi »grafiti.«

Uprava za zaščito in reševanje je šotor postavila ob začetku množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi januarja letos. Prostovoljci, ki pomagajo pri logistični izvedbi testiranja, so nato 1. februarja na eni strani šotora opazili napis »MAZAČI«. Dogodek so prijavili policiji, neznanec z razpršilom pa je bil znova na delu 20. februarja, a je takrat za seboj pustil nekoliko daljši zapis. »Matjaž govori resnico,« je zapisal in sporočilo opremil s srčkom. Uprava za zaščito in reševanje je kot lastnica šotora podala predlog za pregon storilca in uveljavljanje povzročene škode.

Ervin Čurlič / regijski štab CZ za severno Primorsko
Drugo kriptično sporočilo.

Policija je po navedbah štaba storilca oziroma storilce, ki »očitno niso prav resno jemali opozorilne table na šotoru, da je ta pod videonadzorom,« že identificirala. »Civilna zaščita v trenutni situaciji poizkuša kar se da pomagati zdravstvenim izvajalcem, tako pri testiranju kot cepljenju. Trudimo se delovati v dobro vseh državljanov. Zato se mi zdi neprimerno in nesprejemljivo, da posamezniki svoje nestrinjanje in nesoglasje z določenimi ukrepi izražajo na takšen način in s poškodovanjem tuje lastnine,« je pojasnil razočaran poveljnik CZ za severno Primorsko Samuel Kosmač. Poškodovane dele šotora bo treba zamenjati, kar bo skupaj stalo skoraj 6000 evrov.