Našel truplo

Zjutraj naletel na zabojnik, iz katerega so štrlele noge, v njih ni bilo življenja

R.T.
6. 4. 2021, 08.58
Posodobljeno: 6. 4. 2021, 09.05
Deli članek:

Brskala je po zabojniku za rabljena oblačila, se zagozdila in umrla.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti v mestu Gold Coast v avstralski zvezni državi Queensland po tragični epizodi opozarjajo, naj prebivalci ne stikajo po zabojnikih za rabljena oblačila. Včeraj so namreč v predmestju Burleigh Heads iz enega teh uličnih zabojnikov, v katere je mogoče odložiti rabljenja oblačila za nadaljnjo rabo, izvlekli truplo 43-letne ženske.

Policija je že sporočila, da smrti ne obravnavajo kot sumljive, »gre za, kar klasificiramo kot smrt zaradi nezgode,« je po poročanju avstralskih medijev dejal policijski inšpektor Rhys Wildman. Po njegovih navedbah vse kaže, da je iz zabojnika »poskušala vzeti oziroma odstraniti nekaj predmetov. Kaže, da jo je zagrabil mehanizem lopute, ko jih je poskušala izvleči, na žalost je umrla.«
Na truplo v zabojniku, ki se nahaja pred enim tamkajšnjih večjih nakupovalnih središč, je v jutranjih urah naletela druga stranka, ki je želela odložiti svoja rabljena oblačila, a so jo tam pričakale noge, ki so iz odprtine štrlele vznak.

Kot je pojasnil Wildman, so zabojniki namenjeni temu, da se jih polni, ne pa iz njih jemlje stvari, tako deluje tudi »enosmerni mehanizem.« »Ti zabojniki niso igrače, kot smo na žalost ugotovili, lahko predstavljajo tudi nevarnost,« je opozoril in dodal, da je početje tudi sicer nezakonito, v kolikor dobrodelna organizacija prijavi tatvino. Čeprav gre za prvo tovrstno smrt v Avstraliji, pa je Wildman pojasnil, da imajo zlasti v zimskem času občasno primere, ko ljudje v te zabojnike dejansko splezajo in v njih najdejo začasno zatočišče. Iz njih jih nato rešujejo reševalne službe.