ljubljana

Sredi dneva s pištolo grozil prodajalki, vzel denar in pobegnil

B.K./STA
4. 4. 2021, 17.56
Posodobljeno: 4. 4. 2021, 17.56
Deli članek:

Policisti še iščejo mlajšega moškega, ki je v petek popoldne oropal prodajalno v centru Ljubljane, od koder je odnesel nekaj sto evrov.

Thinkstock
Fotografija je simbolična.

Moški je pristopil do blagajničarke ter s pištolo v roki od nje zahteval denar. Iz odprte blagajne je nato vzel za nekaj sto evrov bankovcev in kraj zapustil. Med ropom je blagajničarko dvakrat udaril po roki in jo pri tem lažje poškodoval. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Ropar je star med 20 in 25 let, visok okoli 185 centimetorv, oblečen pa je bil v črna oblačila, na glavi je imel masko ter kapo s šiltom.

Obravnavali še dve drzni tatvini

V preteklih dneh so v Ljubljani obravnavali še dve drzni tatvini. V petek v jutranjih urah je neznan moški v centru pristopil do oškodovanke, ji iz rok strgal denarnico ter s kraja zbežal. Gre za okoli 40 let starega moškega, visokega okoli 185 centimetrov, suhe postave, kratkih temnih las, z izrazito dolgo brado, oblečen je bil v črna oblačila.

V soboto v jutranjih urah pa je na območju Viča neznani moški s pretvezo vstopil v stanovanje oškodovanca, kjer ga je s pogovorom zamotil, ob odhodu pa mu iz stanovanja odtujil mobilni telefon in nakit. Tat je star okoli 20 let, visok okoli 180 centimetrov, kratkih temnih las in z brki.