Prebil ograjo in zletel v Savico

FOTO: Pod mostom v Ukancu se je končalo življenje 22-letnega domačina

R.T.
4. 4. 2021, 12.01
Posodobljeno: 4. 4. 2021, 18.12
Deli članek:

V poznih sobotnih urah se je zelo nenavadna, a žal obenem tragična nesreča, pripetila na kraju, na katerem mnogi osupnejo ob turkiznih odtenkih Savice.

G.G.
Kraj smrtne nesreče.

V prazničnem nedeljskem jutru si nihče ni ogledoval čudovito hladne Savice ob zahodnem delu Bohinjskega jezera. Svojci in prijatelji v prometni nesreči tragično preminulega 22-letnega domačina so prinašali sveče in jih postavljali ob rob mostu, s katerega je v Savico odneslo avto. Mladenič je pripeljal prehitro, v blagem desnem ovinku pred mostom je najverjetneje že bil v zagati. Na most je zapeljal povsem po levi strani, trčil v leseno ograjo, jo prebil in zletel v vodo.

Renault Megane je obstal prevrnjen na strehi. Sopotnica v avtomobilu, tudi doma iz bohinjskim koncev, se je rešila iz avta in je nemudoma odšla na pomoč do bližnjih hiš. Domačin in pripadnik Civilne zaščite sta 22-letnika izvlekla iz avta in mu nudila prvo pomoč. Ker fant ni dihal, so ga oživljali, najprej gasilci PGD Bohinjska Bistrica in člani Enote CZ za reševanje na vodi, nato pa še reševalci. Dobro uro so se trudili, a žal neuspešno, 22-letnik je umrl.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je bila odrejena obdukcija.