Črna kronika

Šestletnega sina ubila, da bi v svoj žep pospravila zavarovalnino

R.T.
2. 4. 2021, 10.50
Posodobljeno: 2. 4. 2021, 15.24
Deli članek:

Dala naj bi mu zdravila, pravzaprav je šlo za drogo.

Houston Police Department
Ashley Marks

Policisti so v sredo prijeli 25-letno Ashley Marks, sicer zavarovalno zastopnico iz ameriške zvezne države Teksas, potem ko naj bi junija lani sodila svojemu šestletnemu sinu Jasonu Sanchezu-Marksu. Obtožnica jo bremeni umora.

"Verjamem, da je zastrupila svojega otroka, da bi unovčila dve polici življenjskega zavarovanja, ki ju je za sina sklenila mesec dni pred njegovo smrtjo," je v poročilu zapisal Gilbert Sawtelle, tožilec okrožnega državnega tožilstva okrožja Harris.

Otroku je dala smrtonosni odmerek metamfetamina in več zdravil, ki se jih dobi izključno na recept, so dejali tožilci. 

Nista poiskala zdravniške pomoči

Pokojni deček in njegova štiriletna sestra sta dva meseca pred usodnim dnem živela s svojim dedkom Adamom Marksom. Bolehala naj bi za tuberkulozo. Mati ju je obiskala, da bi jima dala zdravila, saj jih štiriletnica ni želela jemati.

Jason je po njenem obisku bruhal, pestila ga je nespečnost, imel naj bi tudi privide. Adam je povedal, da je Ashley le nekaj ur pred dečkovo smrtjo, ponovno prišla in sinu dala "zdravilo proti prehladu". Po poročanju ameriških medijev ne Adam ne Ashley nista poiskala zdravniške pomoči, otrok pa je 27. junija preminil.

Neodzivnega ga je našel dedek. Poklical je policiste, otroku pa ni bilo več pomoči.