policisti prijeli starše

Malčica utrpela zelo hude poškodbe glave, bori se za življenje. Sumijo, da je bila pretepena

R.T.
2. 4. 2021, 09.05
Posodobljeno: 2. 4. 2021, 17.00
Deli članek:

Hrvaški mediji poročajo o dveletnici, ki je utrpela tako hude poškodbe glave - do katerih bi zelo malo verjetno prišlo pri padcu - da so zdravniki posumili, da je bila deklica pretepena ter o tem obvestili policiste. Po zadnjih informacijah so 24-letno mamo in 27-letnega očeta deklice že prijeli.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V sredo so iz bolnišnice v Novi Gradiški v zagrebško pediatrično kliniko premestili dve in pol leti staro deklico s hudimi možganskimi kontuzijami. Deklica je bila operirana, sedaj je na oddelku intenzivne nege priključena na respirator, njeno življenje pa je ogroženo. Možnosti za preživetje so žal majhne, poroča hrvaški portal Index. 

Zaradi hudih poškodb, do katerih bi zelo malo verjetno prišlo pri padcu, so zdravniki sumili, da je bila deklica pretepena; obvestili so policiste. Po neuradnih informacijah naj bi imel otrok poleg hudih poškodb glave tudi modrice. 

Policisti so 24-letno mamo in 27-letnega očeta že prijeli.

Novembra lani so jo vrnili biološkim staršem

Kot so izvedeli pri Indexu, so dve leti in pol staro deklico kmalu po rojstvu odvzeli staršem in jo premestili v rejniško družino, a so jo novembra lani vrnili k biološkim staršem, ki živita v okolici Nove Gradiške.

Deklico je v bolnišnico pripeljala mati

Otroka je v bolnišnico v Novi Gradiški pripeljala mati, ki je zdravnikom povedala, da je deklica padla in se poškodovala. Kako je padla, ni znala pojasniti.

Družina ima sicer še tri otroke, ki doslej niso živeli v rejniški družini, a so jih takoj po hospitalizaciji deklice, ki se bori za svoje življenje, pristojni biološkim staršem odvzeli. V rejništvu bodo vse do konca preiskave. 

Mati je bila z deklico pred dnevi na CSD, poškodb niso opazili

Direktor Centra za socialno delo Nova Gradiška Branko Medunić je za Index potrdil, da je deklica živela pri rejniški družini, konec lanskega leta pa so jo vrnili k biološkim staršem.  "Ko smo otroka odvzeli, starša nista bila poročena. Poročila sta se in uredila stanovanjske pogoje. Novembra smo se odločili, da otroka vrnemo k biološkim staršem. Odrejen je bil nadzor,", je povedal Branko Medunić. "Nadzor je bil opravljen vsaj enkrat, dvakrat na teden," je dodal in zatrdil, da je bila mati pred dnevi z otrokom obiskala CSD, poškodb niso opazili.  Potrdil je, da bodo zdravniki pregledali tudi ostale tri otroke.